Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2021 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 15:45

Ethereum omarmd door een van Europa’s grootste banken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum omarmd door een van Europa's grootste banken

Foto: leksiv/Shutterstock

BBVA, een van de grootste bankgroepen van Europa, wordt de allereerste traditionele bank in Europa die diensten voor haar particuliere klanten gaat aanbieden voor ethereum (ETH). Dat kondigt de bank op 13 december aan middels een persbericht:

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, beter bekend als BBVA, is een van de grootste banken van Europa met het hoofdkantoor in Spanje. BBVA Suiza, oftewel Zwitserland, is de Zwitserse tak van de enorme bankgroep.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Eerst bitcoin…

BBVA Zwitserland werd in juni al de eerste traditionele bank van Europa die haar klanten diensten voor bitcoin (BTC) aanbiedt. Het persbericht meldt dat de nieuwe dienst voor bitcoin een succes was en goed werd ontvangen door haar klanten. De dienst trok nieuwe investeerders aan die hun portfolio willen diversifiëren, zegt de BBVA.

Advertentie

…nu ook ethereum

Nu wordt BBVA Zwitserland dus ook de eerste traditionele bank in Europa die ether (ETH) ondersteunt. Klanten van de bank met een “New Gen account” kunnen hun cryptocurrency investeringen via de app van de bank beheren. Daarmee kunnen ze hun crypto omzetten naar fiatvaluta, zoals de euro en Amerikaanse dollars.

“We hebben besloten om ether toe te voegen aan onze cryptoactiva ‘wallet’ omdat dit, samen met bitcoin, de protocollen zijn die de meeste interesse wekken bij investeerders, terwijl ze ook alle garanties bieden om te voldoen aan de regelgeving.”

Aldus Alfonso Gómez, CEO van BBVA Switzerland. Het persbericht meldt verder dat BBVA Zwitserland van plan is om haar portfolio van crypto in de komende maanden verder uit te breiden.

Een bank die crypto-diensten aanbiedt, trekt wellicht nieuwe investeerders aan die liever bij traditionele diensten blijven dan zich wagen aan cryptocurrency-exchanges als Binance. Over het algemeen wordt in de crypto-wereld juist aangeraden om je eigen bank te zijn en je crypto zelf te bewaren, maar dat spreekt blijkbaar niet iedereen aan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie