Timo Bult Timo Bult
19/06/2021 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2021 07:10

2e grootste bank van Spanje betreedt de crypto-ruimte: Laat klanten bitcoin (BTC) kopen en bewaren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
2e grootste bank van Spanje betreedt de crypto-ruimte Laat klanten bitcoin (BTC) kopen en bewaren

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

De Zwitserse tak van Spanje’s tweede grootste bank, BBVA Switzerland, gaat particuliere klanten de mogelijkheid bieden om in bitcoin (BTC) te investeren. Dat is te lezen in een aankondiging die de bank gisteren publiceerde.

BBVA Switzerland zou al zes maanden aan het testen zijn. Een select groepje Zwitserse klanten kreeg de mogelijkheid om bitcoin direct bij de bank te kopen en deze daar ook te bewaren. De CEO van BBVA Switzerland, Alfonso Gómez, legt uit waarom de tests een belangrijk onderdeel zijn:

“Deze geleidelijke uitrol heeft BBVA Switzerland in staat gesteld om de activiteiten van de dienst te testen, de veiligheid te versterken en vooral te detecteren dat er een grote vraag is bij beleggers voor crypto-activa of digitale activa als een manier om hun portefeuilles te diversifiëren, ondanks hun volatiliteit en het hoge risico,”

En die vraag bleek er te zijn! De CEO stelt verder dat hij verwacht dat crypto een wereld is die “een grote impact zal gaan hebben op financiële diensten.”

Vooralsnog kunnen alleen klanten in Zwitserland bitcoin kopen via de app van de bank. BBVA maakt duidelijk dat het echter meer cryptocurrencies wil gaan toevoegen alsmede uit wil breiden naar andere landen. De dienst uitbreiden naar andere landen is een lastige klus gezien de verschillende regelgeving die landen hanteren omtrent crypto.

De eerste signalen dat BBVA, een bank met meer dan $800 miljard aan activa onder beheer, met crypto bezig wilde gaan waren al in december 2020 te horen. Toen meldden anonieme bronnen aan CoinDesk dat de bank de crypto-ruimte wilde gaan betreden.

Voor veel crypto-fanaten is het feit dat banken crypto-diensten aanbieden tegenstrijdig. Dit omdat Bitcoin ooit werd uitgevonden om banken juist overbodig te maken. Toch kunnen banken een belangrijk opstapje vormen voor een bredere adoptie van crypto. Ook onze eigen ING Bank zou inmiddels op meerdere vlakken bezig zijn met aan crypto-gerelateerde diensten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie