Roy van Krieken Roy van Krieken
01/02/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 20:04

Ethereum oprichter gaat Dogecoin helpen bij overstap naar proof-of-stake

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum oprichter gaat Dogecoin helpen bij overstap naar proof-of-stake

Foto: Zarko Prusac/Shutterstock

Steeds meer netwerken zien in dat een proof-of-work consensus model op lange termijn misschien voor problemen gaat zorgen. Om die reden stappen crypto projecten, zoals bijvoorbeeld ethereum (ETH), over op een proof-of-stake consensus model. Ook dogecoin lijkt dit van plan te zijn en ethereum oprichter Vitalik Buterin gaf onlangs in een interview aan hierbij achter de schermen bij te zullen helpen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Proof-of-stake dogecoin

Tijdens een interview met UpOnly gaf Vitalik Buterin aan dat het dogecoin netwerk in de nabije toekomst van plan is om over te stappen naar een proof-of-stake consensus model. Volgens Buterin is vanzelfsprekend dat meer crypto projecten deze overstap zullen maken. Helemaal als zij zien dat zelfs het Ethereum netwerk dit heeft bewerkstelligd.

“Elke grote cryptocurrency, op één na, heeft een actief plan om over te stappen op Proof-of-Stake. Ik denk dat de argumenten nog makkelijker te maken zijn als je weet dat Ethereum Proof-of-Stake is en als je weet dat de plannen van Dogecoin verder gevorderd zijn en de plannen van Zcash nog verder gevorderd zijn.”

In deze uitspraak is ook een sneer aan het adres van het Bitcoin (BTC) netwerk op te merken natuurlijk. Bitcoin is verreweg het meest gebruikte proof-of-work netwerk en de discussie omtrent het energieverbruik dat hiermee gemoeid gaat is gedurende het afgelopen jaar behoorlijk opgelaaid.

Dogecoin maakt de overstap

Desalniettemin lijkt het Dogecoin netwerk wel de voordelen van een overstap in te zien. Vitalik Buterin gaf in het interview met UpOnly zelfs aan dat hij actief mee gaat werken aan de belangrijke overstap.

In december van 2021 liet de Dogecoin Foundation al weten dat er plannen bestonden voor een eventuele overstap en dat Buterin hierbij betrokken zou zijn. Inmiddels is dit dus ook bevestigd door Buterin zelf.

Het plan van de Dogecoin Foundation is om een proof-of-stake model te bouwen waarmee niet alleen de allergrootste DOGE investeerders hiervan kunnen profiteren. In plaats daarvan zal de gehele Dogecoin community kunnen profiteren van het nieuwe systeem.

“Laat iedereen, niet alleen de grote spelers, meedoen op een manier die hen beloont voor hun bijdrage aan het runnen van het netwerk, en die tegelijkertijd iets teruggeeft aan de hele gemeenschap via liefdadigheidsdoelen”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie