Timo Bult Timo Bult
21/04/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2019 14:45

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin wilde ooit stage lopen bij Ripple Labs

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, tweette afgelopen vrijdag een interessant weetje over zijn carrière. Zo zou hij ooit hebben gesolliciteerd voor een stageplek bij Ripple Labs, echter ging dit om een bureaucratische reden niet door.
De tweet van de Russisch-Canadese ontwikkelaar was in reactie op een artikel van Bloomberg. In het artikel wordt geschreven hoe de visumaanvraag van Eric Yuan, CEO van Zoom, tot acht keer toe werd afgewezen. En nu is Yuan een miljardair.
In reactie schreef Buterin:
https://twitter.com/VitalikButerin/status/1119148572107165696?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1119148572107165696&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.altcoinbuzz.io%2Fcrypto-news%2Fspotlight%2Ffun-fact-vitalik-buterin-tried-to-be-an-intern-at-ripple-in-2013%2F

Leuk weetje: ik probeerde ergens midden 2013 stage te lopen bij Ripple, maar Amerikaanse visumregels die te maken hadden met het feit dat het bedrijf pas 9 maanden bestond en het minimum 1 jaar was, hielden dat tegen.

En dat is misschien maar goed ook. Buterin ontwikkelde later namelijk het Ethereum-netwerk. De native cryptocurrency van dat netwerk, ethereum (ETH) is daarnaast nu de tweede grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Ripple (XRP) staat op nummer drie.
Blijkbaar was Buterin al langer geïnteresseerd in Ripple. Zo schreef hij ooit een artikel voor Bitcoin Magazine, waarin hij met het volgende afsloot:

Hopelijk zullen binnenkort meer handelaren Ripple gaan accepteren voor betaling, en zelfs voordat dat gebeurt, is er altijd de optie om goederen of services over-the-counter te kopen op https://ripple.com/forum/ of http://reddit.com/r/ripplers. Voor nu veel succes met het verkennen van het nieuwste en beste wat cryptocurrency te bieden heeft!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie