Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2022 10:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 10:47

Ethereum pakt $3.000, cardano hardste stijger in groene crypto-markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum pakt $3.000, cardano hardste stijger in groene crypto-markt

Foto: Blue Planet Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht een flinke sprong en trok toen veel altcoins weer mee. Een aantal altcoins kunnen hard stijgen waardoor de dominantie van bitcoin terug richting 40% zakt en de markt steeds vaker over een mogelijk “altcoin seizoen” praat. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 3% en staat voor het eerst sinds begin deze maand eindelijk weer boven de $2 biljoen.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum herovert $3.000

Ethereum (ETH) kon afgelopen week flink stijgen, maar had van het weekend nog wat moeite om stand te houden boven $2.900. Dat lukte gisteren wel en rond 3 uur vannacht schoot de ether koers met iets meer dan 5% naar een piek van $3.040, de hoogste prijs sinds medio februari. Vervolgens corrigeerde de koers iets, maar hield alsnog stand boven $2.980 en komt vanochtend weer boven $3.010 uit. Daarmee staat ether vandaag 3,5% in de plus.

Advertentie

AVAX, LUNA & SOL blijven vandaag iets achter

Avalanche (AVAX) was de laatste tijd onder de grootste crypto de hardste stijger, maar staat vandaag het diepst in het rood. AVAX maakte vannacht geen grote sprong en staat zelfs 3,2% in de min. Desondanks houdt AVAX aan $88 vast en dat is alsnog 30% boven de prijs van vorige week. Ook terra (LUNA) daalt met 3,1%, leek vanochtend nog steun te vinden rond $94, maar zakt nu naar $93. Solana (SOL) kon afgelopen nacht wel een flinke sprong maken, maar daalde juist daarvoor. SOL komt met $91 weer op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SHIB, DOGE & BNB iets in de plus

Shiba inu (SHIB) maakte ook een sprong en daalde daarvoor minder hard waardoor koers 2% in de plus staat en op $0,0000236 uitkomt. Een dergelijk patroon zien we met dogecoin (DOGE) die 2,6% in de plus staat en nu tegen $0,124 aanduwt. Binance coin (BNB) stijgt vanochtend iets minder sterk maar staat alsnog ook 2,6% in de plus en komt op $405 uit.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP, DOT, ADA hardste stijgers grootste crypto

Ripple (XRP) trekt al iets sterker aan en staat 3,7% in de plus, maar heeft nog wat moeite met $0,85. Polkadot (DOT) maakte ook een flinke sprong afgelopen nacht, staat 4,5% in de plus en lijkt op het punt te staan de $20 te testen. Cardano (ADA) steelt vandaag de show onder de grootste crypto en staat maar liefst 5,4% in de plus. Dat heeft wellicht met dit nieuws te maken. ADA komt momenteel op $0,943 uit.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

We hebben vandaag zeer weinig crypto uit de top 100 in het rood staan. Het cosmos (ATOM) ecosysteem heeft ’t het zwaarst vandaag. Alhoewel ATOM zelf maar 0,5% in de min staat, is dat voor juno (JUNO) 4%, en osmosis (OSMO) 4,5%. Dat zijn de hardste dalers vandaag en valt dus reuze mee.

Aan de groene kant hebben we litecoin (LTC), die 6% in de plus staat. Radix (RDX) en nem (XEM) stijgen met 7%, dash (DASH) met 8%, algorand (ALGO) en helium (HNT) met 9% en bitcoin cash (BCH) en eos (EOS) met 10%. Elrond (EGLD) en ethereum classic (ETC) staan 11,5% en zijn de hardste stijgers vandaag in de top 100. ETC staat inmiddels maar liefst 67% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie