Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2022 11:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2022 11:00

Ethereum, solana, avalanche, polygon stegen deze week keihard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum, solana en curve hardste stijgers in zijwaartse crypto markt

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Het was een zeer groene week voor cryptocurrencies na de ellende van de afgelopen tijd. Alhoewel de crypto-markt relatief rustig bleef in de afgelopen 24 uur, kon bitcoin (BTC) afgelopen week flink stijgen en meerdere altcoins staan nog dikker in de plus. Daar zitten ook enkele flinke uitschieters tussen.

De totale marktkapitalisatie van crypto komt weer zeer dicht bij de $1 biljoen en staat momenteel rond $998 miljard.

Ethereum breekt uit: nieuwe all-time high in zicht in 2024
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Ethereum stijgt met 14%

Ethereum (ETH) kon gisterenavond zijn piek van $1.265 niet evenaren en werd al op $1.250 afgewezen. Daarmee zakt ETH terug naar $1.220, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Desondanks is dat een stijging van maar liefst 14% ten opzichte van zeven dagen geleden. De hype omtrent de aankomende “merge” lijkt voorzichtig aan te slaan en trekt ook andere crypto koersen op het Ethereum netwerk mee.

Advertentie

DOGE, ADA blijven iets achter

Dogecoin (DOGE) bleef deze week enigszins achter op de rest. DOGE staat desondanks vandaag 1% in de plus, 4,9% in de plus deze week en komt momenteel uit op $0,0697. Cardano (ADA) steeg afgelopen nacht nog even hard waarmee de koers vandaag 2,4% in de plus staat en op $0,478 uitkomt. Toch blijft ADA iets achter en staat ‘slechts’ 6,1% in de plus deze week.

Ethereum ETF gekte barst los, kan de koers naar $3500 stijgen?
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

DOT, TRX, XRP flink in de plus

Polkadot (DOT) kon vroeg vanochtend nog hard stijgen en komt nu op $7,3 uit. Daarmee staat DOT 4,1% in de plus vandaag en 7,7% deze week. Tron (TRX) bleef gestaag stijgen in de afgelopen 24 uur en staat vandaag 3,2% in de plus. TRX stoeit momenteel met $0,07 en staat deze week al 8,2% in het groen. Ripple (XRP) bleef in de afgelopen 24 uur rond $0,344 schommelen, maar staat alsnog dik 9% in de plus ten opzichte van 7 dagen geleden.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

BNB, SHIB trekken sterker aan

Binance coin (BNB) trok al sterker aan en steeg in de afgelopen 24 uur met 2,2%, maar lijkt nog wat moeite te hebben met de huidige $244. BNB staat 11,8% in de plus deze week. Shiba inu (SHIB) schoot gisterenavond nog hard omhoog en trekt momenteel wederom sterk aan. SHIB staat vandaag 5,3% in de plus, deze week 13,6% en komt momenteel op $0,0000114 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

SOL, AVAX, MATIC stijgen het hardst

Solana (SOL) maakte ook een grote sprong gisterenavond en lijkt daar vooralsnog aan vast te houden. SOL steeg met 3,8% in de afgelopen 24 uur naar $38,5 en staat daarmee deze week al 16,5% in de plus. Avalanche presteerde minder sterk in de afgelopen 24 uur en zoekt momenteel support op $20. AVAX staat desondanks maar liefst 23,4% in de plus deze week.

Polygon (MATIC) is onder de grootste crypto de grote winnaar van de week. MATIC stoeit momenteel met $0,6 na een stijging van 5,8% in de afgelopen 24 uur en van zelfs 29,2% in de afgelopen 7 dagen.

Crypto ontbijt: Bitcoin, Ethereum, en Solana zetten nieuwe marktrecords
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers deze week

Ook chain (XCN), near (NEAR) en tezos (XTZ) staan vandaag 6% in de plus. Voor aave (AAVE) is dat 7%, en voor kucoin (KCS) en convex finance (CVX) 8%. Uniswap (UNI) staat al 9% in de plus vandaag en internet computer zelfs 14% Quant (QNT) steelt vandaag de show met een stijging van 17%.

Dat zijn ook gelijk de meeste hardste stijgers van de week. Stepn (GMT) staat 23% in de plus deze week, uniswap (UNI) 27%, thorchain (RUNE) 29%, aave (AAVE) 32% en internet computer (ICP) 34%. Quant (QNT) staat al bijna 40% in de plus ten opzichte van zeven dagen geleden en voor convex finance (CVX) is dat meer dan 50%. CVX komt daarmee weer de top 100 binnen.

Toch kleurt niet alles groen. Evmos (EVMOS) corrigeert nog van zijn enorme stijging van de afgelopen weken en staat vandaag 6% in de min. Dat geldt ook voor terraclassicusd (USTC), de recent ingestorte stablecoin, die eind vorige maand even keihard steeg. Vandaag daalt USTC echter met 5% en deze week daalde de koers al met 26%.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie