Kevin Schijven Kevin Schijven
17/07/2022 10:33 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2022 10:33

Ethereum stijgt keihard, crypto markt terug boven $1 biljoen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon de afgelopen 24 uur aardig stijgen en dat kwam mede dankzij een flinke short squeeze. De altcoins trekken wederom sterker aan en we hebben vandaag meerdere uitschieters, zelfs onder de grootste cryptocurrencies. De totale marktkapitalisatie steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 5% en komt eindelijk weer terug boven $1 biljoen uit.

Ethereum staking opvallend populair, duizenden investeerders in de rij
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Ethereum stijgt 13%

Ethereum (ETH) maakte eindgisterenmiddag een enorme sprong. Ook dat was het resultaat van een short squeeze, maar dan zelfs een nog grotere dan bij bitcoin. Het lijkt er sterk op dat de hype omtrent de aankomende merge, mogelijk al op 19 september, inmiddels aanslaat.

De ether koers piekte vrijdag 8 juli voor de derde keer op $1.265 en daalde toen weer flink, maar hield afgelopen week stand boven $1.000 na publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers. Sindsdien is ether fors aan het stijgen. De koers hield gisteren op $1.200 stand en sprong toen in een ruk boven $1.350 uit, een stijging van maar liefst 13%. ETH stoeit sinds gisterenavond met deze prijs.

Advertentie

TRX, SHIB, DOGE in de plus

Tron (TRX) volgt de rest van de markt en maakte ook gisterenmiddag een aardige sprong, al was deze lang niet zo groot als die van ethereum. TRX komt momenteel op $0,68 uit en staat daarmee 3,1% in de plus. Een dergelijke trend zien we bij shiba inu (SHIB). SHIB komt na een stijging van 3,3% op $0,000011 uit. Dogecoin (DOGE) staat al 3,5% in de plus met een prijs van $0,064.

Analisten verwachten opnieuw record voor ethereum
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

XRP, ADA, BNB trekken sterker aan

Ripple (XRP) staat 3,6% in de plus vandaag en piekte vanochtend op $0,36, maar zakt nu richting $0,35. Cardano (ADA) trekt iets sterker aan en staat 4,2% in de plus, maar kon nog niet $0,465 pakken en zakt nu naar $0,454. Binance coin (BNB) staat maar liefst 6,6% in de plus vandaag en lijkt vooralsnog boven $250 stand te houden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

DOT, SOL, MATIC, AVAX stijgen hard

Polkadot (DOT) staat maar liefst 7,9% in de plus vandaag en lijkt voorzichtig weer de $7 te heroveren. Solana (SOL) staat al 8% in de plus, maar werd op $41 vanochtend afgewezen en zakt nu weer onder $40. Polygon (MATIC) staat zelfs 10,2% in de plus en piekte vanochtend op $0,78, maar daalt nu naar $0,76. Avalanche (AVAX) kon vanochtend nog niet $22 pakken en zakt nu naar $21,4, maar staat daarmee alsnog 12,4% in de plus.

Crypto ontbijt: Ethereum raakt $3.000, Bitcoin ETF’s op recordvolume
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Ook litecoin (LTC) en near (NEAR) staan zo’n 8% in de plus vandaag. Arweave (AR) en dash (DASH) al 9%. Voor apecoin (APE) is dat maar liefst 11%. Ceth (CETH) stijgt zelfs met 13% en ethereum classic (ETC) staat een dikke 29% in de plus.

Toch is dat niet de hardste stijger uit de top 100 vandaag. Die eer gaat wederom, net als gisteren, naar lido (LDO). De LDO koers staat vandaag 48% in de plus, deze week inmiddels 131% en in de afgelopen twee weken zelfs 238%!

Voorspelling alert: Ethereum richting $4.900 in 2024
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs weer een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie