Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2022 09:10 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 09:10

Ethereum stijgt weer hard, maar niet zo hard als apecoin en curve

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse: ETH koers mogelijk toch voorlopig bearish

Foto: leksiv/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) de afgelopen 48 uur relatief rustig bleef, maakten veel altcoins een flinke schommeling. Gisteren kleurden de koers van veel cryptocurrencies uit de top 100 behoorlijk rood, maar ze zijn vandaag na een flinke stijging alweer grotendeels hersteld van die dip. De totale marktkapitalisatie van crypto komt dan ook weer terug boven $1,1 biljoen uit na een stijging van 2,5% in de afgelopen 24 uur.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 8%

Ethereum (ETH) doet zelfs meer dan alleen herstellen. De ether koers bereikte woensdag een piek rond $1.600 maar zakte tegen gisterenochtend helemaal naar $1.475. Toen ether gisterenavond weer bij $1.500 aankwam, begon de koers hard te stijgen. De $1.600 bood even wat weerstand, maar ether lijkt daar nu doorheen te breken. De ETH koers komt momenteel op $1.610 uit en staat daarmee 8% in de plus vandaag.

Advertentie

XRP, ADA, DOGE iets in de plus

Ripple (XRP) heeft nog niet naar hetzelfde niveau als woensdag kunnen herstellen. De weerstand rond $0,368 was afgelopen nacht nog iets te groot. Toch staat XRP met een prijs van $0,363 vandaag 2% in de plus. Cardano (ADA) heeft nog moeite om de $0,5 te heroveren. ADA test momenteel weer deze prijs en staat 2,1% in de plus. Hetzelfde geldt voor dogecoin (DOGE) die momenteel tegen $0,07 aanduwt waarmee koers 2,4% in de plus staat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SHIB, DOT, BNB trekken sterker aan

Shiba inu (SHIB) is ook nog niet terug bij de piek, maar trekt al iets sterker aan. De SHIB koers staat vandaag 3,5% in de plus en komt momenteel op $0,00001222 uit. Polkadot (DOT) is momenteel hard aan het stijgen en staat met een prijs van $7,7 vandaag 4,9% in de plus. Binance coin (BNB) staat ook 4,9% in de plus en duwt momenteel tegen $268 aan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL, MATIC, AVAX stijgen nog harder

Solana (SOL) maakte gisterenavond een flinke sprong en lijkt vooralsnog aan die $43 vast te houden waardoor koers vandaag 5,4% in de plus staat. Polygon (MATIC) lijkt de $0,9 weer te heroveren en staat daarom vandaag 5,5% in de plus. Avalanche (AVAX) maakte ook een grote sprong gisterenavond. AVAX houdt momenteel stand boven $25 en staat daarmee zelfs 7% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste stijgers

Alleen monero (XMR) staat een half procent in het rood vandaag, de rest van de top 100 kleurt groen, met enkele forse uitschieters.

Enjin (ENJ), frax share (FXS), dash (DASH), quant (QNT), vechain (VET), basic attention token (BAT), celo (CELO), decentraland (MANA) en uniswap (UNI) staan zo’n 6% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Sandbox (SAND), ecash (XEC), ceth (CETH) en okb (OKB) stana al 7% in de plus. Voor bitcoin sv (BSV), graph (GRT), tezos (XTZ) en iota (MIOTA) is dat 8%

Fantom (FTM) en thorchain (RUNE) en cosmos (ATOM) staan 9% in de plus. Flow (FLOW), near (NEAR), lido (LDO) zijn ongeveer 10% gestegen in de afgelopen 24 uur. Neo (NEO) en ethereum classic (ETC) staan beide al meer dan 12% in de plus. Synthetix (SNX) en kusama (KSM) staan zelfs 15% in de plus vandaag. Apecoin (APE) is met maar liefst 17% gestegen en curve (CRV) zelfs met 22%.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs weer een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie