Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2021 10:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 10:46

Ethereum terug bij support, DeFi koersen stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum terug bij support, DeFi koersen stijgen

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt begon gisteren weer even flink te stijgen en de totale marktkapitalisatie piekte afgelopen nacht rond $2,44 biljoen. Sindsdien corrigeren veel koersen echter toch weer omlaag en zakt de totale marktkapitalisatie naar $2,35 biljoen. Het marktsentiment blijft nog altijd zeer onzeker en de meeste grote altcoins zijn momenteel sterk afhankelijk van wat bitcoin doet.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum koers

Ethereum (ETH) volgt nog altijd sterk de koers van bitcoin. De ether koers vond zondag support rond $4.050 en maakte vervolgens een flinke stijging en piekte toen rond $4.170. Echter kelderde ether afgelopen nacht weer met bitcoin mee. De ETH koers maakte uiteindelijk een bounce op $3.970 en de support rond $4.000 lijkt voor nu stand te houden.

Of dat ook zo blijft, lijkt echter zeer afhankelijk te zijn of ook bitcoin standhoudt. Mocht ether namelijk door deze support van $4.000 zakken, dan vinden we nog de 100-dagen moving averages vlak boven $3.900, maar anders zou de koers wellicht helemaal richting $3.400 – $3.500 kunnen kelderen. Zo lang de $4.000 standhoudt, ziet het er nog bullish uit voor ether:

Advertentie

Top 10 altcoins

Solana (SOL) lukt het echter niet om steun te vinden en blijft vooralsnog maar dalen. De koers staat vandaag weer 2,6% in de min en komt bij $165 uit. Cardano (ADA) maakte zaterdag nog een grote sprong, maar corrigeert nu weer iets omlaag. ADA zakt met 2% naar $1,30. Binance coin (BNB) corrigeert iets sterker en zakt met 3% naar $549. Polkadot (DOT) en terra (LUNA) tonen daarentegen een lichte stijging ten opzichte van 24 uur geleden. DOT zakt naar $28, maar staat alsnog 1,5% in de plus. LUNA komt bij $60 uit en staat daarmee 2% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hardste dalers top 100

We zien vandaag de koersen, die afgelopen week ondanks een roodkleurende markt nog het hardst stegen, nu echter ook het hardst dalen. BitTorrent (BTT) zakt met 8% naar $0,00310. GALA dealt ook met 8% en komt op $0,548 uit. Near (NEAR) staat 9% in de min en zakt naar $9,82. NEAR staat alsnog 35% in de plus ten opzichte van een week geleden. Quant (QNT) is vandaag de hardste daler. QNT steeg afgelopen zaterdag nog keihard maar staat vandaag maar liefst 13% in de min en komt bij $185,2 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hardste stijgers top 100

Alhoewel de meerderheid van de top 100 vanochtend rood kleurt, hebben we ook een handjevol stijgers. Vandaag trekken vooral enkele decentralized finance (DeFi) tokens aan te trekken. Curve (CRV) staat 4% in de plus en stijgt naar $3,77. Het gerelateerde convex finance (CVX) staat 6% in de plus en komt op $29,1 uit. Sushi (SUSHI) maakte vanochtend een parabolische beweging, komt weer de top 100 binnen en stijgt met 12% naar $6,06. Olympus (OHM) is vandaag de sterkste stijger. De OHM koers lijkt wellicht een bodem te hebben gevonden en nu uit te breken. OHM stijgt met 13% naar $486,3. Het netwerk maakte een overstap naar versie 2 afgelopen weekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie