Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2023 11:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 11:20

Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en cardano stijgen fors, maar deze crypto stijgt zelfs 1.000%

Foto: Powerhouse Productions/Shutterstock

De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale marktkapitalisatie met 2,5% naar $1,21 biljoen.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers kort boven $28.000

Bitcoin (BTC) kwam vorige week nog kort onder $26.000 uit en schoot afgelopen nacht alweer kort boven $28.000 uit. Toch is hiermee bitcoin nog niet helemaal uit de gevarenzone, maar zit de koers nog in hetzelfde bereik van de afgelopen maanden. De piek is vooralsnog een lower high en bitcoin zakt vanochtend naar $27.900 waardoor de koers 2,5% in de plus staat vandaag.

Advertentie

Ethereum koers boven $1.900

Ethereum (ETH) trok gisterenavond nog iets sterker aan en zelfs het sterkst in de top 10. De ether koers kwam afgelopen nacht kort boven $1.920 uit. Het lijkt er ook op dat ETH vooralsnog support rond de $1.900 weet te vinden en met deze prijs vandaag 3% in de plus staat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano trekt ook flink aan

De rest van de top 10 kleurt ook groen en hier neemt cardano (ADA) momenteel de leiding. ADA schoot zelfs naar een piek van $0,386 afgelopen nacht, maar zakte vervolgens terug naar $0,379 tegen vanochtend. Toch staat ADA hiermee ruim 2% in de plus vandaag.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Injective hardste stijger crypto top 100

Niet alles kleurt echter groen. Zo verliezen sandbox (SAND), eos (EOS) en aptos (APT) zo’n 2% van hun waarde. Render (RNDR) zakt met 4% richting $2,6. MarmaruNFT (MARU), die onlangs de top 100 binnenstormde na een enorme stijging, lijkt nu weer uit de top 100 te vallen en zakt met 14% naar $0,216.

Daarentegen staan sui (SUI) en lido (LDO) vandaag 5% in de plus, quant (QNT) bijna 6% en nieuwkomer GGTKN (GGTKN) stijgt 7%. Injective (INJ) is de grote winnaar van de dag uit de top 100 en bereikte vanochtend een piek van $7,62. Met een prijs van $7,44 staat INJ vandaag 9,5% in de plus.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Fantasy Gold stijgt 1.000% in een week

Tot slot hebben we nog een andere opvallende stijger: fantasy gold (FGC). De FGC koers stijgt namelijk met maar liefst 82% naar $7,7.  De nieuwkomer staat zelfs meer dan 1.000% in de plus ten opzichte van een week geleden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie