Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2022 10:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 10:51

Ethereum, XRP en meer herstellen iets, maar kunnen ze standhouden?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum, XRP en meer herstellen iets, maar kunnen ze standhouden?

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht eindelijk een kleine bounce. Ook de altcoins beginnen eindelijk weer groen te kleuren na een rode week. De totale marktkapitalisatie stijgt in de afgelopen 24 uur met 2,7% naar ongeveer $1,86 biljoen. Toch lijken de koersen vanochtend weer wat grip te verliezen.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum kan kleine bounce maken

Ethereum (ETH) kwam afgelopen woensdag in een behoorlijke neerwaartse trend terecht. Gisteren dipte ether zelfs even helemaal naar $2.590, de laagste prijs in bijna drie weken. Kort na die laatste dip begon ether te herstellen. De koers steeg van $2.590 naar $2.750 vanochtend, een stijging van 6,2%. Vanochtend daalt de ETH koers echter weer iets en komt op het moment van schrijven op $2.700 uit waarmee de koers 3% in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

XRP als enige in het rood

Ondanks dat ripple (XRP) zaterdag nog een flinke sprong maakte, is het nu de enige koers onder de grootste crypto die in het rood staat ten opzichte van 24 uur geleden. XRP werd vanochtend afgewezen op $0,8 en zakt terug naar $0,78 waarmee XRP 1,2% in de min staat.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Grootste crypto in het groen

Ook binance coin (BNB) werd vanochtend afgewezen op $394 waardoor koers zakt naar $385,5 maar alsnog 1,4% in de plus staat. Dogecoin (DOGE) houdt vanochtend beter stand, maar steeg afgelopen nacht minder sterk. Daarmee staat DOGE 1,5% in de plus en komt op $0,14 uit. Datzelfde zien we terug bij avalanche (AVAX) die 1,6% in de plus staat en op $81 uitkomt. Ook polkadot (DOT) toont een vergelijkbare koersbeweging en staat 2,4% in de plus en komt op $17,5 uit. Cardano (ADA) herstelt nog iets sterker en stijgt met 2,5% naar $0,97.

SHIB, SOL & LUNA stijgen het sterkst

Shiba inu (SHIB) kon afgelopen nacht al iets sterker stijgen. SHIB wint 5,1%  ten opzichte van 24 uur geleden maar zakt momentele naar $0,000027. Solana (SOL) bleef gestaag stijgen gedurende nacht en staat 5,4% in de plus en komt op $94,4 uit. Terra (LUNA) steeg ietsjes harder en komt momenteel op $51,6 uit na een stijging van 5,6%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 hardste dalers en stijgers

Onder de top 100 is het vandaag neo (NEO) die de zwaarste klappen vangt. NEO verliest 3,3% van zijn waarde en zakt naar $23,2. Desondanks is NEO nog een van de weinige crypto die in de plus staat ten opzichte van een week geleden.

Monero (XMR), enjin coin (ENJ), graph (GRT) en elrond (EGLD) staan vandaag 5% in de plus. Voor celsius (CEL), zcash (ZEC), juno (JUNO) en decentraland (MANA) is dat ongeveer 6%. Theta fuel (TFUEL) en axie infinity (AXS) stijgen met bijna 7%. Waves (WAVES) schiet met bijna 10% omhoog, maar quant (QNT) is vandaag de grote winnaar. QNT staat maar liefst 16% in de plus en komt op $123,2 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie