Kevin Schijven Kevin Schijven
16/05/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2021 16:33

Filipijnen verdienen crypto tijdens coronapandemie lockdown met dit Pokémon-achtig NFT computerspel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Filipijnen verdienen crypto tijdens coronapandemie lockdown met dit Pokémon-achtig NFT computerspel

De Filipijnen kampen momenteel met een zware uitbraak van het coronavirus. In de Filipijnse stad van Cabanatuan hebben ze echter een manier gevonden om met de lockdown om te gaan en tegelijkertijd geld te verdienen; door computergames te spelen.

Het gaat om een specifieke computergame: Axie Infinity. Axie Infinity is een Pokémon-geïnspireerd spel op Ethereum (ETH) waarmee men digitale beestjes genaamd Axies kan verhandelen, opvoeden, trainen en vechten. De beestjes zijn unieke crypto verzamelobjecten genaamd non-fungible tokens, of NFT’s. Klik hier om te lezen wat NFT’s precies zijn.

Onlangs kwam een mini-documentaire uit op YouTube. De documentaire, genaamd “Play-to-Earn,” volgt enkele Filipijnen die het computerspel spelen, waaronder een moeder, drie ondernemers, een student, een fietstaxi bestuurder en een oud echtpaar.

“In eerste instantie was ik er niet van overtuigd dat dit spel daadwerkelijk geld oplevert door te spelen, maar toen probeerde ik het. Door de pandemie hebben we geen middelen om geld te verdienen. Daarom verspreidde het [spel] zich hier in Cabanatuan City.”

Aldus de student. Het echtpaar zijn winkeleigenaren die zeggen dat ze de hele dag doorspelen terwijl zij aan het werk zijn. Een moeder van drie zegt het volgende erover:

“Het gaat erom dat we geld hebben om te eten, schulden mijden en elke dag doorkomen. Het [Axie Infinity] voorzag in onze dagelijkse behoeften, betaalde onze rekeningen en schulden. Ik ben Axie dankbaar omdat het ons op de een of andere manier heeft geholpen.”

Naar verluidt spelen bijna 60.000 mensen het spel. Vooral onder de Filipijnen is het momenteel zeer populair en dat komt waarschijnlijk door de pandemie. Het bruto binnenlands product (BBP) daalde met 9,6% in 2020, de grootste daling ooit in het land. De Filipijnen voerde eind maart nieuwe lockdown regelingen in vanwege een nieuwe piek in de besmettingscijfers.

Onlangs kocht de 22-jarige Filipijn John Aaron Ramos twee huizen. Hij deed dat met zijn verdiensten uit een van de tokens van Axie Infinity: Smooth Love Potion (SLP). De koers van SLP steeg eind april met bijna 1.000%. In februari kocht iemand een stuk digitaal onroerend goed in het spel voor maar liefst $1,5 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie