Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
15/04/2024 21:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2024 20:09

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Het gaat niet al te best met Solana (SOL). Het was een van de best presterende crypto munten van de afgelopen periode, maar zit op het moment in een forse daling. Vanaf zijn piek in maart, van ongeveer $210, is de digitale munt met 35% gedaald, om vervolgens te stabiliseren rond de $145. 

Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog

Paniek rond Solana slaat ook toe op de futuresmarkt

Volgens de data van blockchain analyse platform CoinGlass, zien we dat de paniek ook is ingeslagen op de open interest futures markt. Open interest in de context van de futures-markt verwijst naar het totale aantal uitstaande derivatencontracten, zoals futures of opties, die nog niet zijn gesloten, geleverd, of uitgeoefend. In simpele termen is het het aantal actieve contracten die nog openstaan in de markt op een gegeven moment.

Het open interest in Solana futures is met 21% aanzienlijk gedaald in slechts een dag tijd. De daling van de koers zorgde ervoor dat $36,55 miljoen aan long posities van handelaren werden uitgewist. 

Solana was niet de enige die het zwaar te verduren heeft. Andere top 10 cryptocurrencies hebben ook vergelijkbare dalingen gezien. Zo zagen XRP en Cardano (ADA) forse dalingen van ruim 20% in de afgelopen dagen. Met deze correcties is goed te zien dat altcoins in tegenstelling tot Bitcoin (BTC) zich veel volatieler gedragen.

Advertentie

Netwerkproblemen zorgen voor onrust

Een gedeeltelijke verklaring voor de daling lijkt, naast het algehele negatieve sentiment in de crypto markt, de netwerkproblemen. Het platform heeft recentelijk te kampen gehad met ernstige verstoppingen. Het resulteerde in een aanzienlijk aantal mislukte transacties. 

In reactie hierop hebben de ontwikkelaars bij Anza op 12 april een nieuwe versie van hun validator-client, versie 1.18.11, gelanceerd op Solana’s devnet. Het recent gelanceerde devnet, een privé en aanpasbare testomgeving voor ontwikkelaars, dient als een proeftuin voor deze update zonder risico voor de daadwerkelijke activa van gebruikers.

Anza heeft validators opgeroepen om de update spoedig te implementeren en te testen, in voorbereiding op een mogelijke uitrol op het hoofdnetwerk van Solana. De effectiviteit van deze update is cruciaal voor het verminderen van de netwerkverstoppingen, vooral gezien de recente toename van activiteit door nieuwe memecoins en bot spam.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie