Home Nieuws Altcoin nieuws GeenStijl accepteert donaties in Gulden!

GeenStijl accepteert donaties in Gulden!

De gulden is terug van weggeweest! Althans, als donatiemogelijkheid op GeenStijl en niet als onze geliefde voorganger van de euro, maar als cryptocurrency Gulden die ongeveer dezelfde naam draagt. Snap je het nog?

Nu de cryptocurrency-markt redelijk op z’n gat ligt besluit GeenStijl zich te wagen aan blockchain-technologie. Vanaf deze week kan je op de donatiepagina van de roze-zwarte weblog een bijdrage doen in Gulden. GeenStijl wil graag bijdragen aan de bekendheid en bereikbaarheid van blockchain-technologie. Niet alleen omdat zij er, net als wij, van overtuigd zijn dat de toekomst voor de technologie er rooskleurig uitziet, maar ook omdat we op de drempel van een nieuw internet staan:

[Een nieuw internet] waar overheden, techgiganten en traditionele media met wetgeving, censuur en hysterie over “nepnieuws” het vrije internet steeds vaker vijandig verklaren, is decentralisatie en vernieuwing van digitale communicatie-structuren een steeds actueler en dringender thema.

- Advertentie -

De altcoin Gulden is in 2014 opgericht door Rijk Plasman met als doel om blockchain-technologie toegankelijk en laagdrempeliger te maken. Gulden klinkt je wellicht bekend in de oren. Eerder schreven we al over het platform van blockchain startup Nocks, waarop je Gulden (NLG) en bitcoin (BTC) kan verhandelen. Daarnaast kan je je Gulden laten uitkeren in euro’s en kan je met je euro’s meer Gulden aanschaffen.

Wij kunnen het alleen maar toejuichen, meer adoptie van blockchain-technologie en cryptocurrency. Toch rijst de vraag wat GeenStijl met deze Guldens gaat doen. Worden deze achter de schermen weer omgezet in euro’s en hebben we hier te maken met een ordinaire donatiemogelijkheid, maar dan in een nieuw kek jasje, of is er meer aan de hand? GeenStijl zegt dat de nieuwe donatieknop slechts het begin is van de samenwerking met Gulden en dat er nog meer in de “piekpijp” zit.

Goed, eerst zien dan geloven hè, of zijn we te sceptisch? Laat het ons weten in de comments!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.209,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.276,89 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.279,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.290,06 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.