Tim Kamp Tim Kamp
04/04/2024 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 10:09

Gelukkige cryptohandelaar krijgt bijna $2 miljoen van een airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto ontbijt: Bitcoin halving nadert met kritieke inflatiecijfers

Foto: oatawa/Shutterstock

In de wereld van crypto en blockchain is er altijd wel iets nieuws aan de horizon. Zo kent de industrie winnaars en verliezers. Recente berichtgeving licht een van die winnaars uit.

Een airdrop van de token genaamd Ethena (ENA) heeft $450 miljoen ENA-tokens uitgedeeld. Een enkele ontvanger is de grootste begunstigde van dit genereuze gebaar: hij ontving namelijk $2 miljoen aan ENA-tokens.

Analisten zien een mogelijk knallend “altseason” aankomen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cryptohandelaar in één klap miljonair

Ethena is een decentralized finance (DeFi)-project dat de bredere adoptie van blockchain-technologie wil bevorderen. Een groot deel van de tokens werd door middel van een airdrop verspreid onder deelnemers. Het ging om 5% van het totale aanbod.

Ethena Labs, het bedrijf achter de token en de airdrop, deelde in totaal $450 miljoen aan ENA tokens uit. Eén gelukkige wist daarvan maar liefst $2 miljoen te claimen.

De persoon met het wallet-adres 0xb56 kreeg op 2 april bijna 3,3 miljoen Ethena-tokens. Dit aantal staat ongeveer gelijk aan $1,96 miljoen. Dit werd vastgesteld door Arkham Intelligence, die aan de hand van gegevens op de blockchain een analyse maakte.

Volgens een bericht van Ethena Labs was de volledige toewijzing van de airdrop verdeeld tegen 7:17 uur UTC op 2 april. Het cryptobedrijf liet het volgende weten in een X-bericht (voorheen Twitter):

“De volledige 5% van ENA is al verdeeld naar de claim smart contracts. De kernbijdragers zullen dag en nacht werken om te ondersteunen bij eventuele vragen over de claimbare ENA.”

Advertentie

Koersprijs Ethena-token kent rommelige start

Deze ontvanger heeft 3,3 miljoen ENA-tokens gekregen, wat een aanzienlijke hoeveelheid is gezien de waarde van deze tokens. Het is verder niet ongebruikelijk dat airdrops grote aantallen tokens uitdelen aan individuele ontvangers. Vooral als deze ontvangers actief zijn binnen bepaalde communities of platforms.

Echter daalde de munt bij zijn release wel direct. Nadat de pagina voor de airdrop-claim live ging, werd de Ethena-munt om 8:00 uur UTC verhandeld op diverse cryptobeurzen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Binance, Bybit, KuCoin, HTX, MEXC en BitMart.

De token zakte in de eerste uren van de koersopening naar $0,5824 per stuk, maar kon daarna hard stijgen. De munt wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $1. Dat zorgt ervoor de ENA-token op plaats 71 staat als het gaat om marktkapitalisatie.

Dat getal telt op het moment van schrijven $1,4 miljard. Voor referentie: om in de top 15 te komen dient een project een marketcap van $10 miljard te hebben.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie