Roy van Krieken Roy van Krieken
02/04/2024 18:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 14:56

De opkomst van openbare beurzen: je crypto is nog nooit zo veilig geweest

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/katjen

Decentralized finance (DeFi) is al een paar jaar een belangrijk deel van de crypto industrie. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde ‘DeFi summer’ in 2019. Sindsdien zijn DeFi platformen, ook wel decentrale exchanges (DEX’s), niet meer weg te denken uit de wereld van crypto.

De meeste crypto gebruikers maken echter nog altijd gebruik van gecentraliseerde exchanges (CEX’s) zoals Coinbase, Bitvavo en Bybit. Maar hoe terecht is dit eigenlijk? Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan de DEX’s veel veiliger dan CEX’s zijn. Een van de pioniers onder de DEX’s is het populaire dYdX.

De opmars van DEX’s en dYdX

DEX’s worden steeds toegankelijker en makkelijker te gebruiken, en handelaren beginnen dit te herkennen. Volgens een nieuw onderzoek van TradingView beginnen DEX’s namelijk steeds populairder te worden. Een van de toonaangevende decentrale exchanges binnen deze trend is dYdX. Wat maakt dYdX zo speciaal, en wat maakt de indrukwekkende opmars van het platform mogelijk?

DYdX is volledig decentraal. Gebruikers hoeven geen crypto assets te bewaren op het platform zoals bij CEX’s wel het geval is. Je verbindt simpelweg je eigen wallet en je kunt starten met handelen. Niemand behalve jij heeft toegang tot je tokens. Daarnaast hoeven gebruikers van dYdX ook geen complexe KYC-procedure te doorlopen. Je kunt het platform dus volledig anoniem en zonder obstakels gebruiken.

Vooral het eerste punt is voor veel handelaren interessant. De afgelopen jaren hebben we meerdere CEX’s failliet zien gaan of zien instorten. Hierbij worden gebruikers gedupeerd. Zij hebben immers hun assets op het platform staan en kunnen vervolgens fluiten naar hun centen.

Op een DEX zoals dYdX hoef je je hierover geen zorgen te maken. Je hebt namelijk ten allen tijde controle over je assets. Je crypto tokens zullen namelijk nooit je wallet verlaten. Dit is veruit het grootste voordeel van een decentrale crypto beurs zoals dYdX. Maar er is meer.

Wat zijn de voordelen van dYdX?

Voorheen waren DEX’s wat minder geavanceerd als CEX’s. Zo kon je voor complexe handelsproducten meestal beter terecht bij gecentraliseerde beurzen. Maar dit is inmiddels anders. dYdX specialiseert zich namelijk in complexe handelsproducten zoals derivaten en margin trading. Het platform biedt alle mogelijkheden die je gewend bent van een gecentraliseerde exchange.

Dit, en het extra stukje veiligheid en zekerheid zijn zeer aantrekkelijke kwaliteiten van decentrale exchanges. Vandaar dat steeds meer handelaren de knoop doorhakken en de overstap maken naar DEX’s. Heel veel handelaren komen hierbij snel uit bij dYdX. Zo is dYdX op dit moment de op-een-na-grootste DEX ter wereld. Ook is het handelsvolume ongekend. Op sommige dagen overstijgt het volume op dYdX dat van Coinbase zelfs. Aan liquiditeit dus ook geen gebrek.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor dYdX. DeFi lijkt een steeds groter marktaandeel op te slokken van gecentraliseerde exchanges, en dYdX loopt hierbij voorop. Het platform is een ster in innovatie, strategisch denken, en proactief inspelen op de snel-evoluerende crypto-industrie. dYdX lijkt klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met reuzen zoals Coinbase en Bybit. Kies net als duizenden Nederlandse handelaren voor veiligheid en maak vandaag nog kennis met het platform dYdX.

Ga naar dYdX

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie