Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
14/10/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 18:01

Groot beveiligingslek ontdekt in alle IBC-chains in Cosmos ecosysteem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Groot beveiligingslek ontdekt in alle IBC-chains in Cosmos ecosysteem

Foto: eamesBot/Shutterstock

Op 13 oktober heeft Ethan Buchman, medeoprichter van IBC-systeem Cosmos, gedeeld dat een kritiek probleem was ontdekt. Dit heeft volgens Buchman invloed op alle IBC-enabled Cosmos-ketens.

Het crypto nieuws over de BNB Chain hack van vorige week, bracht Cosmos-developers ertoe hun IBC-code te inspecteren. Zij ontdekten een beveiligingsprobleem tijdens de softwarecontrole van het Cosmos-netwerk.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cosmos cross-chain bridges zijn kwetsbaar

Cosmos is een gedecentraliseerd netwerk van blockchains die verbonden zijn via het Inter-Blockchain Communication protocol (IBC). Gebruikers kunnen hierdoor naadloos van de ene naar de andere Cosmos blockchain hoppen.

“Leden van de kernteams van Cosmos en Osmosis hebben IBC uitgebreid gecontroleerd in de nasleep van de BSC-exploit. We hebben een kritiek beveiligingslek ontdekt dat gevolgen heeft voor alle voor IBC-enabled Cosmos-ketens, voor alle versies van IBC.” 

BNB gebruikt Cosmos software onder zijn motorkap, schreef Ethan Buchman donderdag in een blog update op het community forum van het project.

Cross-chain bridges lossen een aantal problemen op in de gedecentraliseerde financiële sector. Ze staan gebruikers in staat digitale activa over meerdere protocollen te transporteren. 

Ze zijn echter vaak complexer dan gewone gedecentraliseerde toepassingen. Als de broncode wordt gekopieerd en geplakt tussen protocollen, kan de kwetsbaarheid enorm toenemen.

In cybersecurity verwijst een kritieke kwetsbaarheid naar een softwarebug waarmee hackers netwerksystemen kunnen kraken om gegevens of geld te stelen. 

Advertentie

Belangrijke blockchains worden verbeterd

Buchman verzekerde dat er al maatregelen waren genomen om belangrijke IBC-blockchains te patchen, oftewel de software bij te werken naar een verbeterde versie. 

“Een keten is veilig voor de kritieke kwetsbaarheid zodra ⅓ van zijn stemmacht de patch heeft toegepast. Ketens moeten nog steeds proberen zo snel mogelijk een patch toe te passen tot ⅔ zodra de officiële patch is vrijgegeven.”

De patch werd eerst privé beschikbaar gesteld om ontwikkelaars en validators de tijd te geven hun ketens bij te werken voordat de kwetsbaarheid bekend werd gemaakt. 

“Gezien de ernst, hebben we onvermoeibaar gewerkt met kernontwikkelteams en validators in het hele ecosysteem om de patch privé beschikbaar te maken en ervoor te zorgen dat ketens gepatcht zijn voordat ze publiekelijk worden gecommuniceerd”, schreef Buchman.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie