Home Nieuws Altcoin nieuws Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

De National Bank of Egypt, de grootste en oudste bank van het land, is een samenwerking aangegaan met Ripple om internationale betalingen te verbeteren. Met de nieuwe partnership is het de eerste Egyptische bank die samen gaat werken met Ripple en tevens de eerste nationale bank die zich aan blockchain-technologie waagt.

Voor Egyptenaren uit het buitenland kan dit worden gezien als een uitkomst. De bank verwacht zelf namelijk veel internationale betalingen vanuit deze groep.

- Advertentie -

De markt voor internationale transacties, hiermee wordt voornamelijk gedoeld op migranten die goederen of geld naar familie en vrienden sturen in het land van herkomst, zal naar verwachting groeien naar een waarde van $597 miljard dit jaar. Dit zou blijken uit gegevens van World Bank. Egypte was vorig jaar nog goed voor maar liefst $26,9 miljard aan internationale transacties.

Middels de toetreding tot het RippleNet netwerk hoopt de Egyptische bank nieuwe markten aan te boren en haar markt voor internationale betalingen verder uit te breiden. Voorzitter van de bank, Dalia El-Baz, geeft aan te verwachten dat RippleNet exponentieel gaat groeien en derhalve een flinke boost kan leveren aan het liquiditeitsmanagement.

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerMomenteel hebben meer dan 300 internationale banken en financiële instituties zich aangesloten bij RippleNet.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.370,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.430,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.438,63 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.439,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.