Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

De National Bank of Egypt, de grootste en oudste bank van het land, is een samenwerking aangegaan met Ripple om internationale betalingen te verbeteren. Met de nieuwe partnership is het de eerste Egyptische bank die samen gaat werken met Ripple en tevens de eerste nationale bank die zich aan blockchain-technologie waagt.

Voor Egyptenaren uit het buitenland kan dit worden gezien als een uitkomst. De bank verwacht zelf namelijk veel internationale betalingen vanuit deze groep.

Advertentie

De markt voor internationale transacties, hiermee wordt voornamelijk gedoeld op migranten die goederen of geld naar familie en vrienden sturen in het land van herkomst, zal naar verwachting groeien naar een waarde van $597 miljard dit jaar. Dit zou blijken uit gegevens van World Bank. Egypte was vorig jaar nog goed voor maar liefst $26,9 miljard aan internationale transacties.

Middels de toetreding tot het RippleNet netwerk hoopt de Egyptische bank nieuwe markten aan te boren en haar markt voor internationale betalingen verder uit te breiden. Voorzitter van de bank, Dalia El-Baz, geeft aan te verwachten dat RippleNet exponentieel gaat groeien en derhalve een flinke boost kan leveren aan het liquiditeitsmanagement.

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerMomenteel hebben meer dan 300 internationale banken en financiële instituties zich aangesloten bij RippleNet.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.188,70 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.074,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.111,74 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.138,07 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€9.144,53 Kopen
5
5
Litebit
Reviewed
€9.146,12 Kopen
Laatste nieuws