Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:59

Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

Foto: rafapress/Shutterstock

De National Bank of Egypt, de grootste en oudste bank van het land, is een samenwerking aangegaan met Ripple om internationale betalingen te verbeteren. Met de nieuwe partnership is het de eerste Egyptische bank die samen gaat werken met Ripple en tevens de eerste nationale bank die zich aan blockchain-technologie waagt.
Voor Egyptenaren uit het buitenland kan dit worden gezien als een uitkomst. De bank verwacht zelf namelijk veel internationale betalingen vanuit deze groep.


De markt voor internationale transacties, hiermee wordt voornamelijk gedoeld op migranten die goederen of geld naar familie en vrienden sturen in het land van herkomst, zal naar verwachting groeien naar een waarde van $597 miljard dit jaar. Dit zou blijken uit gegevens van World Bank. Egypte was vorig jaar nog goed voor maar liefst $26,9 miljard aan internationale transacties.
Middels de toetreding tot het RippleNet netwerk hoopt de Egyptische bank nieuwe markten aan te boren en haar markt voor internationale betalingen verder uit te breiden. Voorzitter van de bank, Dalia El-Baz, geeft aan te verwachten dat RippleNet exponentieel gaat groeien en derhalve een flinke boost kan leveren aan het liquiditeitsmanagement.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerMomenteel hebben meer dan 300 internationale banken en financiële instituties zich aangesloten bij RippleNet.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie