Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
19/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 16:00

Grootste vermogensbeheerder ter wereld verkoopt biljoen PEPE tokens

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld verkoopt biljoenen PEPE tokens

Foto: Jimmy Siu / Shutterstock.com

Er gaan de geruchten rond dat een van de de crypto whales, die eerder dit jaar de memecoin Pepe (PEPE) kochten, afkomstig zijn van BlackRock, een de grootste vermogensbeheerder ter wereld. De geruchten begonnen toen een wallet met het label BlackRock zo’n 1,27 biljoen PEPE tokens opnam. Het nieuws werd bekendgemaakt door analysebedrijf Lookonchain:

Pepe tokens gingen naar een Binance adres genaamd Blackrock

De biljoenen groene kikkermunten werden op 18 mei vanuit vier verschillende adressen naar een en hetzelfde Binance storting adres gestuurd, genaamd blackrock3.eth. Het totale aantal tokens vertegenwoordigde een waarde van bijna $2 miljoen op het moment van schrijven. De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft echter geen bevestiging naar buiten gebracht dat het achter de wallets zit.

Door terug te kijken naar wanneer BlackRock de Pepe tokens kocht, kunnen we zien dat het bedrijf behoorlijke wat winst heeft gemaakt. Volgens Lookonchain heeft de vermogensbeheerder 1 biljoen Pepe tokens op 21 april voor in totaal $244 duizend gekocht. Desbetreffende munten werden vervolgens op 5 mei verkocht voor $2,63 miljoen, een schappelijke winst van $2,39 miljoen in twee weken tijd. 

BlackRock investeerde in het verleden ook al in crypto. Zo had het Amerikaanse bedrijf geld zitten in FTX, dat momenteel in een faillissementszaak zit. Door de crash van de crypto exchange verloor BlackRock veel geld: zo’n $24 miljoen. Daarmee zet de winst op Pepe relatief gezien nog geen zoden aan de dijk.

Is de Pepe rage al voorbij?

Pepe maakte furore door in korte tijd van een marktkapitalisatie van rond de $30 miljoen te groeien naar een marktkapitalisatie van meer dan $1,8 miljard. Inmiddels is de koers een stevige correctie ondergaan en is het nog slechts 30% van zijn all-time-high waard. Of het project weer een opmars kan maken valt niet te voorspellen. Nadat Elon Musk publiekelijk begon te tweeten over ’Pepe the Frog’ hopen investeerders dat de opwaartse trend weer kan herstellen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie