Timo Bult Timo Bult
06/12/2023 19:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2023 19:48

Grote dogecoin koersstijging markeert 10e verjaardag

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote dogecoin koersstijging markeert 10e verjaardag

Foto: Sean Locke Photography/Shutterstock

Dogecoin (DOGE), misschien wel de meest bekende meme coin, viert vandaag zijn 10-jarig bestaan. Deze verjaardag valt samen met een opvallende prijsstijging. De dogecoin koers staat over de afgelopen 24 namelijk met dubbele cijfers in de plus.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin is 10 jaar oud geworden

Ooit begonnen als een grap, is Dogecoin nu een prominente speler in de cryptomarkt.De zogenoemde “meme coin” zag het levenslicht op 6 december 2013. Het begon eigenlijk als een ludieke actie die de draak stak met de crypto-wereld.

Ondanks de humoristische oorsprong, won de crypto snel aan populariteit. Deze groei zorgde ervoor dat Dogecoin uitgroeide tot een top 10 cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Daarnaast staat de crypto bekend om zijn vriendelijke en actieve gemeenschap.

Door de jaren heen heeft Dogecoin meerdere hoogtepunten gekend. Deze zijn vaak aangedreven door sociale media en invloedrijke personen zoals Elon Musk, ook wel bekend als The Dogefather. In april 2023 kende de munt bijvoorbeeld een significante stijging toen Musk het Twitter-logo (nu X) verving door dat van Dogecoin.

Advertentie

DOGE viert verjaardag met dikke stijging

De verjaardag van DOGE wordt gevierd met een aanzienlijke koersstijging. In de afgelopen 24 uur is de prijs van dogecoin met 7% gestegen, wat de waarde naar ongeveer $0.0989 brengt. Dogecoin stond vandaag echter op een zeker moment dik 17% in de plus. Een correctie zorgt nu voor een daling terug onder de $0,1.

Op de lokale piek van $0,10645 stond de crypto op zijn hoogste punt sinds december 2022. Sinds oktober van dit jaar staat de koers ruim 75% in de plus.

De precieze oorzaak van de stijging is niet duidelijk. Wel staan ook andere meme-coins flink in het groen. Daarnaast heerst er natuurlijk een algeheel positief sentiment op de cryptomarkt met bitcoin (BTC) dat richting $44.000 kon stijgen. De moeder der aller cryptocurrencies staat daarmee ruim 150% in de plus in 2023.

Crypto ontbijt: Bitcoin op record in 14 landen, Reddit bezit BTC & ETH
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Krijg 214 dogecoin gratis

Op zoek naar een betrouwbare plek om crypto zoals dogecoin te kopen en verkopen? De grootste crypto exchange van Nederland, Bitvavo, geeft nieuwe gebruikers nu 20 euro gratis tegoed. Volg deze link om de bonus meteen te claimen. 20 euro is gelijk aan bijvoorbeeld 214 DOGE! Handel dogecoin, of een van de meer dan 200 andere cryptocurrencies op Bitvavo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie