Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
04/11/2023 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2023 10:16

Grote stap: Solana’s integratie met Google Cloud is live

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk krijgt overmatige subsidies van slechts 2 partijen

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Solana (SOL) maakt een aanzienlijke groei door in de afgelopen weken. Die stijging lijkt deels te maken hebben met de sterke ontwikkelingen en partnerschappen die het project aangaat. Onlangs kwam daar een nieuwe ontwikkeling bij met Google Cloud die Solana nu officieel heeft geïntegreerd in haar BigQuery data-analyse dienst.

Crypto netwerk geeft rol aan PSG, voetbalclub schrijft geschiedenis
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana en Google

BigQuery is een volledig beheerd, serverloos datawarehouse dat onderdeel uitmaakt van het Google Cloud Platform (GCP). Het is ontworpen voor schaalbare en efficiënte analyse van grote hoeveelheden data. Door de integratie met Solana wordt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot de on-chain data, zoals transacties, smart contract interacties, en wallet-activiteiten. Daarnaast kunnen de krachtige analysemogelijkheden van BigQuery ervoor zorgen dat gebruikers complexe en grote queries kunnen uitvoeren op Solana-data  zonder zich zorgen te maken over de onderliggende infrastructuur.

Solana komt met de samenwerking in een rij van 19 andere blockchains te staan die ook een integratie zijn aangegaan met Google Cloud’s BigQuery. Google Cloud bood onder andere al ondersteuning aan voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in 2018.

Advertentie

NFT app Floor is de eerste

De integratie werd aangekondigd tijdens de Breakpoint 2022 evenement in Lissabon en was oorspronkelijk gepland om live te gaan in het eerste kwartaal van 2023. De multichain non-fungible token (NFT) applicatie Floor is een van de eerste gebruikers die gebruik maakt van de Solana-integratie met Google Cloud. De app gebruikt BigQuery om data over NFT-verkopen en -listings te verzenden naar en te analyseren op het BigQuery platform. Dit zou betekenen dat Floor een meer geavanceerde data-analyse kan uitvoeren, waardoor gebruikers van de app diepgaande inzichten kunnen krijgen in de NFT markt op Solana, zoals verkooppatronen en prijstrends.

Memecoins doen het matig op de crypto markt, mogelijk goed teken
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana en gaming

Naast de samenwerking met Google maakt Solana ook grote sprongen in de gaming sector met de introductie van GameShift. De softwaretool beoogt een gamechanger te zijn voor het creëren van crypto games. Met zijn geavanceerde API neemt GameShift de complexiteit van blockchain technologie weg, waardoor ontwikkelaars zich kunnen focussen op de spelervaring in plaats van de onderliggende code.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie