Roy van Krieken Roy van Krieken
17/07/2021 17:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 17:49

Harmony (ONE) gaat ‘hackaton’ organiseren met prijzenpot van $1 miljoen!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Harmony (ONE) gaat ‘hackaton’ organiseren met prijzenpot van $1 miljoen

Harmony (ONE) heeft aangekondigd binnenkort een zogenaamde ‘hackaton’ te organiseren. Een hackaton is een evenement waarbij groepen ontwikkelaars bij elkaar komen om met elkaar aan bepaalde software te werken in een competitieve setting. De doel van een dergelijk evenement is om aan het einde een werkend stuk software te kunnen presenteren.

Deelnemers kunnen zich tot 15 augustus aanmelden om mee te doen aan de hackaton. De teams zullen bestaan uit maximaal 5 personen en het evenement zal in totaal 6 weken duren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Harmony hackaton

Om deelnemers aan te trekken heeft het team van Harmony $1 miljoen beschikbaar gesteld als prijzengeld en seed funding. Het evenement heeft in dit geval ook een heel specifiek doel.

Harmony wil namelijk de wereld van Decentralized Finance (DeFi) en de traditionele finance met elkaar verbinden met deze hackaton. Door middel van een dergelijk evenement komen ontwikkelaars uit beide werelden bijeen om samen wellicht tot mooie dingen te komen.

Harmony heeft voor het evenement challenges opgesteld in vier categorieën. Deze categorieën zijn: wallets, keyless security, cross-chain en trustless bridges en grensoverschrijdende fintech integratie.

“[…] We willen meer TradFi (traditional finance) binnenhalen om bij te dragen aan DeFi. We weten dat zij ons veel kunnen leren en wij kunnen hen DeFi leren begrijpen en gebruiken.”

Advertentie

Ambitieuze plannen van Harmony

Harmony is een zogenaamd sharding protocol dat gebruik maakt van een trustless Ethereum (ETH) bridge. De hoofd chain van Harmony wordt op deze manier gesplitst in verschillende segmenten die transacties in parallel kunnen verwerken. In 2019 werd het mainnet van Harmony gelanceerd.

Sindsdien heeft Harmony niet stilgezeten. Er zijn talloze partnerships gesloten met vooraanstaande bedrijven binnen de wereld van cryptocurrencies. Zo werden onder meer deals gesloten met SushiSwap en Terra.

Deze hackaton laat wederom zien dat Harmony grote plannen heeft voor de toekomst. Veelal wordt binnen de wereld van DeFi juist een afkeer tegen de traditionele finance opgewekt. Harmony denkt hier anders over en ziet in dat de expertise van deze sector behoorlijk van pas kan komen. Wat de toekomst van Harmony verder in petto zal hebben moet uiteraard nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie