Roemer Hoogerwerf
29/11/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2021 16:15

Helft van Russische investeerders ziet crypto als bitcoin als hedge

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Helft Russische investeerders ziet crypto als bitcoin als hedge

Uit een onderzoek waar 1.000 Russische particuliere beleggers aan meededen, blijkt dat bijna 50% van de ondervraagden van mening zijn dat cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), gezien worden als een manier om zich te beschermen tegen financieel verlies of andere ongunstige omstandigheden.

Het onderzoek, uitgevoerd door de grootste investeringswebsite in Rusland, Investing.com Russia, heeft de duizend investeerders verschillende vragen gesteld over investeren in onder andere kunstwerken, goud, maar dus ook crypto.

460 respondenten gaven aan dat crypto in de toekomst een bezit kan worden waarmee risico afgedekt wordt. Toch lijken nog veel respondenten twijfelachtig te zijn, al lijkt dit voornamelijk te komen door verschillen in de generaties van de investeerders. Het is namelijk interessant dat ondervraagden van generatie X liever in onroerend goed investeren, terwijl generatie Y vooral naar crypto kijkt als investeringsoptie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aandacht verschuift naar Crypto

Onroerend goed blijft nog altijd een grote rol spelen bij de investeerders. 37% van de ondervraagden ziet het nog altijd als een effectieve investering. Volgens het hoofd van Investing.com Russia, Anastasia Kosheleva, is onroerend goed van oudsher een defensief bezit. Toch lijkt de aandacht nu naar crypto te verschuiven.

“Cryptocurrency toont een duidelijke trend in 2021. Volgens ons interne onderzoek is cryptocurrency het meest actieve beleggingsmiddel, zelfs actiever dan traditionele valuta’s (dollars, euro’s), aandelen en andere beursinstrumenten.”

Aldus Kosheleva. Het is dan ook geen verrassing dat uit een ander onderzoek, van Brand Analytics, blijkt dat bitcoin de meest populaire alternatieve investering is voor Russen. Daarmee is het groter dan bijvoorbeeld tether (USDT) en litecoin (LTC).

Advertentie

Goud en aandelen nog altijd belangrijk

Ondanks de verschuivende aandacht naar crypto, geeft 43% van de ondervraagden aan dat de aandelenmarkt het beste platform is voor investeren. Daarnaast lijken crypto en goud weer nek aan nek te gaan, aangezien 46% aangeeft goud te zien als een uitstekend edelmetaal om in te investeren tijdens een crisis.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie