Timo Bult Timo Bult
23/12/2020 12:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2020 12:19

Hoeveel verdient een ethereum (ETH) staker?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoeveel verdient een ethereum (ETH) staker?

Ethereum (ETH) heeft kortgeleden het eerste stukje van de grote ETH 2.0 update geïnitieerd. Sindsdien kan men ethereum staken. Maar hoeveel verdienen zij hier eigenlijk op het moment aan?
Voor degenen die niet bekend zijn met staking, hier een korte crash course. Op dit moment draait het hoofdnetwerk van Ethereum nog op een proof-of-work (PoW) protocol. Dit houdt in dat miners transacties verwerken door berekeningen te doen. Middels dit geleverde werk (“work”), bewijzen zij dat hun verwerkte transacties kloppen (“proof”).
Terwijl dit goed werkt is het lastig om met dit type netwerk op te schalen. Een alternatief is hiervoor proof-of-stake (PoS). Niet miners, maar gebruikers met ETH kunnen hierop transacties verwerken. Door hun ETH vast te zetten in het netwerk bewijzen zij dat zij het netwerk niet in gevaar zullen brengen door foutieve transacties te verwerken. Zouden ze dit wel doen, dan zou het netwerk aangetast worden en de ethereum prijs flink in waarde dalen. Degene die foutieve transacties heeft toegevoegd heeft hiermee ook zichzelf in dat geval aangezien de waarde van de door hem vastgezette ethereum ook minder waard is geworden.
Voor het vastzetten ontvangen stakers een beloning, net als miners dat nu krijgen. Het werkt echter net iets anders. Stakers ontvangen namelijk een klein percentage over hun stake, of inleg. Maar hoeveel is dit eigenlijk?
Flipside Crypto heeft een berekening gedaan en komt uit op een jaarlijkse opbrengst van 0,002792 ETH. Dit houdt in dat zij ongeveer $1,71 per dag ontvangen met een inleg van 32 ETH. Dat klinkt misschien niet als heel erg veel. Maar op jaarbasis is dit toch al gauw een rendement van 3,2%. De opbrengst hangt overigens van veel verschillende factoren af. De berekening van Flipside Crypto zal dan ook niet 100% perfect zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie