Huobi-stablecoin HUSD herstelt link met dollar na crash

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Gorev Evgenii

Terra’s UST-stablecoin was helaas niet de enige stablecoin die de afgelopen paar maanden loskoppelde van zijn link met de dollar. Het zijn er al zoveel geweest dat het moeilijk is om bij te houden. Huobi’s HUSD onderging hetzelfde lot, maar nu is de ‘peg’, ofwel de koppeling met de dollar, van deze token weer hersteld.

Ook HUSD-stablecoin onderuit

Afgelopen donderdag brak HUSD zijn peg met de dollar, waarna de token van 1 USD daalde naar ongeveer 0,875 USD volgens data van CoinGecko. Een daling van ongeveer 14% dus, alhoewel het lijkt te verschillen per handelsplatform. De token is van de Aziatische exchange Huobi, maar wordt uitgegeven door Stable Universal. HUSD leeft naast op Ethereum (ETH) ook op Tron (TRX) en op Crypto.com’s Cronos-blockchain.

Gelukkig voor de holders tijdens de crash heeft de stablecoin een relatief beperkte marktkapitalisatie van slechts 81 miljoen dollar. Het volume ligt rond de 10 miljoen dollar. De marktwaarde is goed voor plek 308 op CoinGecko’s algemene ranglijst, het is dus verre van een grote token.

Dat komt voor een deel doordat de marktwaarde de afgelopen maanden hard is gekrompen. Op het hoogtepunt had HUSD een marktwaarde van 327 miljoen USD, terwijl het op een paar kleine dipjes na zijn waarde goed wist te behouden. Maar blijkbaar zagen holders, en wellicht de uitgever, in dat dit niet lang goed kon gaan – de marktwaarde is inmiddels slechts een vierde van wat het voorheen was.

Regulatie is de oorzaak?

Huobi benadrukt op Twitter dat het zich bewust is van de liquiditeitsproblemen die de crash zouden hebben veroorzaakt. Het werkte ook al samen met Stable Universal om de peg te herstellen. Of dit voor FTX reden genoeg is om HUSD weer te ondersteunen is niet duidelijk.

Verder zegt het team van de stablecoin op Twitter dat de oorzaak ligt bij het sluiten van de wallets van een aantal market makers. Zij boden liquiditeit aan, maar om te voldoen aan regulaties kozen de ontwikkelaars ervoor om de wallets op te doeken. Het gevolg was een gebrek aan liquiditeit.

FTX verwijdert HUSD uit aanbod

Een kleine drie weken geleden heeft FTX de token verwijderd uit zijn aanbod, alhoewel je nog wel HUSD kunt storten en opnemen. Je kunt het niet meer gebruiken als onderpand en de tokens worden apart genoteerd als HUSD. FTX leek zijn gebruikers voor te bereiden op een crash als die van afgelopen donderdag.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie