Wessel Kersting Wessel Kersting
04/03/2022 12:51 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:05

Insider-analyse AVAX: Zal de koers nog stijgen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche koers nadert bodem, analisten zien nieuwe kansen

Foto: ARTEMENKO VALENTYN/Shutterstock

Vandaag in de Insiders-analyse nemen we een kijkje naar de cryptocurrency Avalanche (AVAX). AVAX wist in de afgelopen 24 uur helaas geen groen resultaat te boeken. In deze periode daalde de coin met ongeveer 3,5%. Over de afgelopen zeven dagen kon die dat wel. Hij steeg over de afgelopen zeven dagen namelijk met ongeveer 7%. Op het moment van schrijven staat AVAX op de 10e plaats op basis van marktwaarde.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is Avalanche?

Avalanche is een platform waarop ontwikkelaars de tools krijgen om zowel eigen blockchain ontwerpen te ontwikkelen maar ook een platform waarop zij eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen opzetten. Daarnaast wil Avalanche met haar project ervoor zorgen dat de transactiesnelheid, schaalbaarheid en decentralisatie wordt verbeterd. Zij geven aan dat dit een tekortkoming is van de (oude) traditionele blockchains.

Advertentie

Recente ontwikkelingen

Avalanche is flink bezig om het AVAX ecosysteem flink uit te breiden. Dit hebben zij de afgelopen tijd gedaan door een aantal interessante samenwerkingen aan te gaan. Een daarvan is de samenwerking met Woo Network (WOO). Met deze samenwerking hebben ze er voor kunnen zorgen dat WOOFi swap live is op Avalanche. Dit is een gedecentraliseerde exchange (DEX) waar de transactiekosten heel laag liggen. Het systeem maakt gebruik van het Synthetic Proactive Market Making (sPMM) algoritme wat er voor zorgt dat het orderboek van de DEX lijkt op een gecentraliseerde exchange. Hierdoor ligt ook de spread lager

Daarnaast wist Avalanche nog een samenwerking aan te gaan met Wirex. Door deze samenwerking kregen 4,5 miljoen gebruikers in een klap toegang tot de Avanalche blockchain. En tot slot is dit te zien aan de integratie van Avalanche van ​​Plena Set. Plena Set zal haar product lanceren op de AVAX blockchain. 

Daarnaast organiseren zij ook vele Hackathons. Bij deze evenementen komen vele programmeurs samen om x aantal dagen achter elkaar aan een nieuw project te werken. De beste projecten worden beloond door middel van een geldprijs. Dit soort evenementen worden georganiseerd om verborgen talent te ontdekken en mogelijk nieuwe revoluties te vinden binnen de sector. Er is net weer een nieuwe editie van zo’n hackathon voltooid. Kijk hier welke projecten gewonnen hebben.  

Wat kunnen we nog van Avalanche verwachten?

Als eerst is er tussen 22 en 27 maart weer een Avalanche summit. Dit is een evenement waarbij verschillende sprekers van allerlei projecten een praatje komen houden. Ook verschillende takken van het Avalanche ecosysteem komen hier praten. Hier zullen dus ongetwijfeld ook nieuwe updates worden aangekondigd voor Avalanche. 

Als we kijken naar de recente ontwikkelingen dan is het ook niet heel gek om te zeggen dat we nog veel van Avalanche kunnen verwachten. Helaas is vooralsnog de roadmap van Avalanche voor 2022 nog niet bekend. Het zou dus mogelijk zijn dat deze roadmap pas bekend wordt gemaakt op de Avalanche summit. Pas als deze roadmap bekend is kunnen we zeggen wat we nog precies van AVAX kunnen verwachten. 

Van $8.000 naar $6 miljoen: cryptohandelaar scoort met Ethereum memecoin
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Marktsentiment

Uit een poll van CoinMarketCap blijkt dat 75% van de respondenten in de afgelopen 24 uur heeft aangegeven dat zij AVAX een goed project vinden. Hiermee kunnen we stellen dat het sentiment rondom de coin toch relatief positief is. 

Via Twitter is ook te zien hoe populair de coin op het moment is. In het afgelopen uur zijn er ongeveer 150 tweets geplaatst waarin over AVAX gepraat werd. 

Als je kijkt naar de TVL (total value locked) doet AVAX het enorm goed, ze staan sinds kort in de top-5 en groeit nog steeds flink, ze zitten hiermee BNB Chain op de hielen en het verschil is nu nog maar minimaal. Dit is ook een teken dat het project populairder dan ooit is. Dit kan alleen als het sentiment rondom het project positief is.

Technische analyse

Op het moment zien we een neutraal patroon dat gevormd wordt op de grafiek van AVAX. Dit is namelijk een symmetrische flag patroon. Hierbij worden de bodems steeds hoger, de investeerders zijn bereid steeds meer te betalen, maar aan de andere kant zijn de verkopers steeds sneller tevreden met wat ze krijgen. De koers schommelt een beetje tussen de pieken en bodems. Op een gegeven moment zal er een moment komen waarop investeerders moeten kiezen tussen uitbreken naar boven of naar beneden. Het is opvallend dat we net weer de bovenkant van dit patroon hebben getest.

Op de RSI wordt er ook net geen divergentie gevormd en hangt het niveau ergens in het midden. Hierop kunnen we ook verder geen signal zien aangezien deze net zoals het technische patroon een beetje in het midden hangt. Wat echter wel opvallend is is dat de koers al meerdere keren op de 200 moving average steun wist te vinden (de groene lijn in de grafiek). In januari hing de koers rond deze lijn en we zien dat de koers op dit moment ook reageerde bij dit niveau. De koers gebruikt dit niveau als een steunlijn op de weg naar boven. Dit in combinatie met een retest op de onderste lijn van de bollinger bands (blauwe lijn). 

Het lijkt er vooralsnog op dat de koers toch nog liever eerst naar boven wilt om de bovenste weerstandslijn (witte lijn) uit te testen dan dat we de onderste witte lijn gaan testen. Hier kunnen twee dingen gebeuren. Of we volgen de geschiedenis, tikken deze lijn aan en zakken weer verder terug, of we breken door dit niveau heen en uit het driehoekspatroon. Het zal interessant zijn om de ontwikkelingen te blijven volgen voor deze coin. 

Is het nu tijd om AVAX te kopen?

De crypto markt is volatiel en continu in beweging, om deze redenen is het belangrijk dat je volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen voordat je een beslissing maakt om in AVAX te stappen. Om je hiermee te helpen nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen in onze premium-kanalen voor leden. Hier delen ervaren analisten dagelijks updates en nieuwe technische analyses, zo kunnen we samen bepalen wanneer het tijd is om AVAX te kopen of verkopen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie