Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 17:04

Instituties slaan grootschalig ethereum (ETH) in, blijkt uit SEC documenten

Nieuws
Instituties slaan grootschalig ethereum (ETH) in, blijkt uit SEC documenten

Het afgelopen kwartaal is ethereum (ETH) enigszins ingelopen op de koning der cryptocurrencies, bitcoin (BTC). Grote investeringsfirma en instituties verkozen ethereum boven bitcoin. Uit filings van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat het aantal aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met zo’n 2,6% is gedaald terwijl het aantal Grayscale Ethereum Trust (ETHE) aandelen met maar liefst 19% is gestegen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale

De fondsen van Grayscale zijn verreweg de grootste van hun soort. Om die reden geeft een analyse van deze fondsen een goede indicatie van het sentiment van institutionele investeerders jegens de crypto markten.

In totaal werd er door deze instituties zo’n $546,8 miljoen in het GBTC fonds geïnvesteerd en $74,6 in het ETHE fonds van Grayscale. Uiteraard is het bitcoin fonds nog een stuk groter, maar er is wel degelijk sprake van een significante inhaalslag van het ETHE fonds.

Ook blijkt uit de documenten van de SEC dat zeker 10 nieuwe firma’s ETHE aan hun portfolio hebben toegevoegd. Dit zijn vrijwel allemaal grote Amerikaanse vermogensbeheerders. Tegelijkertijd zijn er een aantal grote vermogensbeheerders die afstand hebben gedaan van hun aandelen in het GBTC fonds. 

ARK Invest van de beroemde investeerder Cathie Wood blijft verreweg de grootste aandeelhouder van zowel GBTC als ETHE. De bezittingen van ARK vertegenwoordigen zeker 82% van alle beschikbare GBTC aandelen en 42% van alle ETHE aandelen.

Advertentie

Groeiende vraag

Het is duidelijk dat de vraag naar blootstelling aan ethereum sterk is gegroeid de afgelopen tijd. Steeds vaker wordt niet enkel gekeken naar bitcoin als de beste manier om een graantje mee te pikken uit de groeiende crypto sector.

Dit zou voor een deel verklaard kunnen worden door de opkomst van de decentralized finance (DeFi) sector. Deze sector biedt een revolutionaire manier voor het aanbieden van financiële producten zoals leningen zonder dat hiervoor een tussenpersoon nodig is. Bij veel instituties valt het toekomstperspectief van de DeFi sector aardig in de smaak

Ook zorgt de aanstormende Ethereum 2.0 update voor de nodige groei in interesse. Deze update heeft de potentie om het totale aanbod van ether tokens drastisch te verminderen en zelfs dat het Ethereum netwerk deflatoir wordt. Uiteraard wordt hiermee ethereum een erg aantrekkelijke investering voor velen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie