Invesco lanceert metaverse investeringsfonds

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/KanawatTH

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Invesco heeft naar verluid onlangs een metaverse investeringsfonds gelanceerd. Door in het fonds te investeren kan men blootstelling krijgen aan allerlei bedrijven die actief zijn binnen de metaverse en Web3 sector.

Invesco metaverse fonds

Invesco, dat niet bepaald een kleine speler is met meer dan $1,6 biljoen aan activa onder beheer, heeft al meerdere crypto-gerelateerde fondsen gelanceerd in het verleden. Nu kunnen we dus een metaverse-fonds aan dat lijstje toevoegen, dat meldt Citywire Het zal voor investeerders over de hele wereld mogelijk zijn om deel te nemen aan het nieuwe fonds van Invesco.

Het Invesco metaverse-fonds zal zich richten op verschillende gebieden waaronder: Next-generation besturings- en computersystemen, netwerken voor hyperconnectiviteit, platforms die zijn ontwikkeld door middel van kunstmatige intelligentie, en hardware en apparaten die toegang bieden tot de Metaverse.

De manager van het nieuwe fonds, Tony Roberts, verwacht dat de metaverse sector over een paar jaar uitgegroeid zal zijn tot een biljoenenindustrie. In 2030 verwacht hij dat virtual en augmented reality technologiën zo’n $1,6 biljoen zullen bijdragen aan de wereldeconomie.

“Hoewel de toepassingen van de Metaverse in de entertainmentsector steeds beter begrepen worden, zal de interconnectiviteit die hierdoor mogelijk wordt waarschijnlijk een transformerende impact hebben in uiteenlopende sectoren zoals gezondheidszorg, logistiek, onderwijs en sport. We zullen trachten munt te slaan uit deze opportuniteiten via een zeer selectieve, waarderingsbewuste aanpak,”

Invesco crypto ETF’s

Achter de schermen is Invesco ook hard aan het werk om crypto ETF’s, ofwel beursfondsen, die directe blootstelling aan cryptocurrencies bieden gelanceerd te krijgen op de Amerikaanse markt. Echter, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil nog niets weten van dergelijke beursfondsen. Om die reden besloot Invesco aan het einde van 2021 hun aanvragen ook weer in te trekken.

Mocht de SEC echter op een gegeven moment besluiten dat crypto ETF’s toelaatbaar zijn, dan is het niet gek om te verwachten dat Invesco een van de eerste bedrijven zal zijn die wederom een poging zullen wagen. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie