Timo Bult Timo Bult
02/05/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2019 09:45

IoT-bedrijven moeten zich dit jaar al bezig gaan houden met IOTA

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bedrijven moeten zich bezighouden met IOTA

IOTA, het cryptocurrency-project dat inspeelt op de behoeften die ontstaan als gevolg van de “Internet of Things (IoT)“-revolutie, is een van die projecten die een grote kans heeft om succesvol te zijn in de toekomst. Onlangs kondigde Jaguar Land Rover nog aan dat het IOTA zal gebruiken om automobilisten te belonen. En volgens sommigen zouden meer bedrijven zich dit jaar al bezig moeten gaan houden met IOTA om in de toekomst relevant te kunnen blijven.
Jaguar Land Rover gaat automobilisten belonen voor het delen van bepaalde informatie over onder andere het gebruik van hun wagens. Deze beloning zal worden uitbetaald in de cryptocurrency van het protocol, MIOTA. Het protocol is specifiek gericht op IoT-apparaten die middels het protocol met elkaar kunnen communiceren.
https://twitter.com/TheCryptoCandy/status/1122779246047432704?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1122779246047432704&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fiot-firms-must-accumulate-iota-coins-to-be-relevant-in-the-future%2F
Door een netwerk te creëren kunnen deze smart apparaten bijvoorbeeld elektriciteit of bandbreedte van elkaar kopen met behulp van de cryptocurrency. Dit maakt onder andere innovatieve ideeën zoals smart grids mogelijk.
In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies is IOTA niet gebaseerd op een blockchain. IOTA werkt namelijk via een Directed Acyclic Graph, of DAG. IOTA’s netwerk heet de Tangle en kan dankzij de manier waarop het transacties verwerkt, miljarden transacties verwerken. Het protocol is op deze manier zeer makkelijk op te schalen, een vereiste wanneer het aankomt op het groeiende aantal IoT-apparaten dat IOTA gebruikt.
Alle verbonden apparaten moeten tenminste twee transacties goedkeuring voordat ze mee mogen doen binnen het netwerk. Dit is waar het protocol zijn verwerkingskracht vandaan haalt. Daarnaast kosten transacties dankzij deze manier van transactieverwerking helemaal niets!
Dankzij IOTA kunnen smart apparaten met elkaar communiceren en middelen zoals elektriciteit met elkaar verhandelen, waardoor het netwerk veel gebalanceerder kan werken. Volgens velen is IOTA dan ook een van die projecten die in de toekomst niet meer weg te denken zal zijn uit het IoT-landschap. Volgens de twitteraar Fevzii moeten bedrijven daarom nu al bezig zijn met het investeren in IOTA:
https://twitter.com/Fevzii/status/1122392103374544896?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1122392103374544896&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fiot-firms-must-accumulate-iota-coins-to-be-relevant-in-the-future%2F

Elk #iot-bedrijf dat dit jaar geen #IOTA koopt, zal binnen 10 jaar significant minder relevant zijn. #IOTA bepaalt welk iot-protocol er in de toekomst toe doet. De tech is baanbrekend. Een markt ter waarde van meerdere biljoenen dollar wacht op bedrijven die #IOTA inkopen.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie