Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2019 09:50

Jaguar Land Rover gaat automobilisten belonen met cryptocurrency IOTA (MIOTA)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Jaguar Land Rover gaat automobilisten belonen met de IOTA cryptocurrency

Jaguar Land Rover, de grootste autofabrikant in het Verenigd Koninkrijk, kondigt aan dat het nieuwe software aan het testen is die automobilisten beloont met de IOTA (MIOTA) cryptocurrency. Dat meldt Reuters op 29 april.
Jaguar Land Rover is een zogenaamd “smart wallet” systeem aan het ontwikkelen die het wil implementeren in de geproduceerde auto’s. Automobilisten kunnen de Internet of Things (IoT) cryptocurrency IOTA verdienen door hun data te delen. Men moet hier denken aan bijvoorbeeld informatie over files en wegverzakkingen die doorgegeven kunnen worden aan navigatiesystemen en lokale autoriteiten.
Tevens zegt Jaguar dat het mogelijk moet worden om IOTA te verdienen door te deel te nemen aan een ride-sharing programma, oftewel een carpool-programma. Vervolgens kan de cryptocurrency gebruikt worden om te betalen voor tolwegen, parkeren of het opladen van elektrische auto’s.
Dominik Schiener, medeoprichter van IOTA en medevoorzitter van het bestuur, zegt:

De smart wallet-technologie kan eenvoudig worden toegepast op alle nieuwe voertuigen. IOTA wil interoperabiliteit mogelijk maken met al deze verschillende spelers. Er is dus geen Jaguar Coin, geen BMW Coin, maar één universele token voor deze machine-economie.

Het is nog onbekend wanneer het systeem op de markt wordt uitgebracht, maar zo lijkt de wereld van morgen steeds dichterbij te komen. Zelfrijdende auto’s die met behulp van blockchain-technologie automatisch automobilisten beloont met cryptocurrency kunnen van grote betekenis zijn voor de adoptie van deze technologieën.
Ook de crypto-gemeenschap lijkt zich te verheugen over het nieuws. Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, zegt het volgende op Twitter:


Het nieuws heeft in ieder geval al een positieve invloed op de waarde van de IOTA token. Deze is de afgelopen nacht met zo’n 20% gestegen (op het moment van schrijven) van een waarde van ongeveer $0,265 naar $0,325.
In februari kondigde het Nederlandse techbedrijf ElaadNL aan dat het een zogenaamd smart grids systeem aan het ontwikkelen is met IOTA om een zelfsturend elektriciteitsnetwerk op te zetten.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie