Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Nederlands techbedrijf ElaadNL ontwikkelt met IOTA zelfbalancerend elektriciteitsnet

Met de opkomst van elektrische auto’s en technologie in het algemeen, stijgt de elektriciteitsvraag enorm. Daarnaast wordt het steeds normaler dat je als huishouden of bedrijf ook elektriciteit opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. ElaadNL ontwikkelde daarom een concept waarmee het demonstreert hoe zogenaamde smart grids zichzelf kunnen sturen en balanceren.

In het proof-of-concept (PoC) van ElaadNL verbindt het bedrijf een transformator met een aantal elektronische apparaten, zoals koelkasten en opladers voor elektrische auto’s. De transformator heeft in dit geval één input vanuit het elektriciteitsnet en meerdere outputs (koelkasten en opladers etc.).

- Advertentie -

Wanneer de inputkabel bijna zijn maximum bereikt, of de som van de outputkabels bijna het maximum bereiken van wat de transformator aan kan, dan vraagt de transformator aan de apparaten minder energie te gebruiken.

Met gebruik van IOTA’s Tangle-technologie worden de apparaten beloond wanneer ze minder energie gebruiken. In het geval ze dezelfde hoeveelheid elektriciteit willen blijven gebruiken terwijl het netwerk aan zijn max zit, dan moeten ze een kleine vergoeding betalen. Deze beloningen en vergoedingen worden betaald in de vorm van de IOTA cryptocurrency MIOTA.

Door een dergelijk systeem te implementeren kan een netwerk van smart-apparaten zichzelf, zonder tussenkomst van wie dan ook, balanceren. Tijdens de presentatie van het PoC legt ElaadNL’s DLT-expert Harm van den Brink uit:

Deze proof of concept toont een mogelijk toekomstig elektriciteitssysteem, waarbij energie wordt gedeeld door buren en gedecentraliseerde eilanden in staat zijn zichzelf in balans te brengen. We gebruiken ons elektriciteitsnet op een totaal andere manier dan 50 jaar geleden, we zijn van alleen het verbruiken naar ook het produceren van energie gegaan. We eisen meer energie op piekmomenten en wanneer de zon schijnt, hebben we juist een teveel aan energie. Dit alles moet in realtime worden afgehandeld.

Het concept van ElaadNL is een mooi voorbeeld van hoe blockchain voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Naast dat het hoogwaarschijnlijk de financiële sector zal revolutionairen, zal het in combinatie met the internet-of-things (IoT) op veel andere vlakken veel innovatie gaan brengen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.094,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.111,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.137,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.181,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.273,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.094,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.111,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.137,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.181,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.273,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...