IOTA Foundation gaat samenwerken met Japanse overheid voor efficiëntere industrie

De IOTA Foundation, de nonprofitorganisatie achter de IOTA (MIOTA) blockchain, is een samenwerking aangegaan met de Japanse overheid om de industriële infrastructuur te veranderen.

- Advertentie -

De foundation gaat het project aan met grote Japanse onderhoudsbedrijven als Best Materia en IMC. Op 27 oktober kondigde het aan dat het project gefinancierd gaat worden door de New Energy en Industrial Technology Development Organization, een nationaal onderzoeksbureau van het Japanse ministerie van economie en industrie.

Volgens het bericht is het de bedoeling om artificial intelligence (AI) en een distributed ledger toe te passen binnen verschillende takken van de industrie in het land. De voorzitter van IOTA, Dominik Schiener, zei dat het project zich vooral richt op de digitaliseren van handmatige handelingen door AI toe te passen en deep learning. Op deze manier kan onder andere worden voorspeld welke onderdelen mogelijk aandacht of onderhoud vergen. Zo’n implementatie zou de kosten van reparaties en inspecties aardig kunnen reduceren.

Schiener gaf aan dat de IOTA Foundation gekozen is als de projectpartner voor het DLT platform. IOTA maakt gebruik van ondoordringbare data die bijdragen aan een vertrouwelijke infrastructuur. Schiener gaf aan dat ze mogelijk profiteren van de zero-fee transacties die IOTA biedt.

“En zonder transactiekosten te betalen, maar met gratis data- en waardetransacties in het netwerk. IOTA zal worden gebruikt om de verschillende partijen verantwoordelijk te maken voor de kwaliteit van de gegevens die ze in het systeem stoppen.” Aldus Schiener.

Volgens de aankondiging omvat het project een aantal samenwerkende organisaties, waaronder Best Materia, IMC, het High Pressure Institute of Japan, de Society of Chemical Engineers Japan, OMC, Lloyd’s Register en Yokohama National University.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.078,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.796,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.866,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.883,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.902,20 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...