Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

IOTA gaat zich focussen op ontwikkeling ‘Digital Identity’ op Tangle

De Duitse non-profit IOTA Foundation gaat zich focussen op de ontwikkeling van “Digital Identity” op IOTA. Zodoende wil het een manier bieden om via het internet persoonlijke gegevens te delen met andere partijen. Dit maakt IOTA bekend in een blogpost op Medium.

In de blogpost legt IOTA uit dat het internet zakelijke kansen en betere gebruikerservaringen heeft gecreëerd en ons dagelijks leven over het algemeen heeft verbeterd. Volgens IOTA ontbreekt er echter een belangrijk onderdeel:

Het mist echter essentiële eigenschappen van vertrouwen en privacy. Met een gedecentraliseerd digitaal identiteitsprotocol kunnen we die eigenschappen toevoegen aan online interacties.

- Advertentie -

Daarnaast zouden bedrijven als Google en Facebook een “schatting van identiteit” maken, waardoor de identiteit van een persoon vaak niet accuraat genoeg is. Daarnaast hebben dergelijke bedrijven soms lekken waardoor gevoelige informatie op straat komt te liggen.

Bedrijven die accurate identiteitsgegevens van een persoon nodig hebben, denk aan cryptocurrency-exchanges, moeten dit nu vaak verkrijgen middels een langdradig en vervelend Know-Your-Customer (KYC)-proces, wat zowel de klant als het bedrijf veel tijd kost. Een oplossing daarvoor zijn Decentralized Identifiers (DID) en Verifiable Credentials:

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft verschillende voorstellen opgesteld voor Digital Identity-normen mogelijk gemaakt door Distributed Ledger Technology (DLT). De concepten van Decentralized Identifiers (DID) en Verifiable Credentials maken online identificatie van iemand of iets op een verifieerbare en vertrouwde manier mogelijk.

IOTA stelt dat zijn Tangle, de blockchain van het project, een perfecte kandidaat is om zo’n oplossing op te ontwikkelen. Naast het feit dat er geen transactiekosten worden gerekend stelt het project dat het een volledig neutraal platform kan bieden voor een dergelijke identiteitsoplossing.

IOTA zal in de eerste helft van 2020 een serie aan blogpost publiceren waarin het verschillende use-cases zal uitleggen. Het vraagt daarnaast zijn community om met ideeën te komen voor verschillende implementaties van digital identities.

In september kondigde IOTA nog aan dat het de Industry Marketplace’ zal gaan lanceren. Dit is een volledig autonome marktplaats waarop machines zowel fysieke als digitale goederen van elkaar kunnen kopen.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.070,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.093,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.118,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.157,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.252,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.070,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.093,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.118,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.157,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.252,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...