Timo Bult Timo Bult
20/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:14

IOTA Foundation lanceert 'Industry Marketplace' voor volledig autonome productieprocessen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA Foundation lanceert 'Industry Marketplace' voor volledig autonome productieprocessen

De IOTA Foundation heeft op 19 september aangekondigd dat het ‘Industry Marketplace’ zal gaan lanceren. Dit platform is een gedecentraliseerde marktplaats waarop machines zowel fysieke als digitale goederen van elkaar kunnen kopen. Het platform brengt “Industry 4.0” weer een stukje dichterbij.
IOTA is een project dat zich bezighoudt met het ‘Internet of Things (IoT).’ Dit refereert aan een wereld waarin apparaten zoals bijvoorbeeld een koelkast verbonden zijn met het internet. Dergelijke apparaten zouden zelf producten kunnen kopen in het geval een apparaat dit nodig acht. Naast IoT is er ook nog het Industrial Internet of Things (IIoT), waarin de focus op industriële processen ligt.
crypto-insiders_telegram_banner
IIoT zal volgens deskundigen een belangrijk onderdeel zijn van de volgende “industriële revolutie.” Naast IIoT zullen ook Artificial Intelligence (AI), Machine Learning, blockchain-technologie en de ontwikkelingen rondom 5G en zelfs 6G een belangrijke rol spelen.
Op Industry Marketplace kunnen autonome machines met elkaar communiceren en goederen van elkaar kopen. Het platform is industrie-neutraal en zorgt ervoor dat machines elkaar kunnen begrijpen. Dit is volgens Thorsten Kroke, hoofd digitale processen & standaarden bij eCI@ss, op dit moment nog een probleem:

De Industry Marketplace is ontworpen om de huidige problemen rond het creëren van een gemeenschappelijke standaardtaal voor autonome machine-tot-machine communicatie op te lossen, […] Dit is een essentieel aspect van Industry 4.0, waar veilige gegevensuitwisseling zonder verlies van belangrijke informatie voor besluitvorming zijn fundamentele vereisten.

Industry Marketplace maakt volledig autonome productieprocessen mogelijk waarin machines beslissingen kunnen nemen.
De IOTA Foundation werkt al samen met een aantal grote bedrijven. Zo maakt Jaguar Land Rover gebruik van de technologie door automobilisten te belonen met IOTA (MIOTA). Daarnaast maakt het Nederlandse ElaadNL ook gebruik van de technologie voor een “zelfbalancerend elektriciteitsnet”.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie