Wessel Kersting Wessel Kersting
10/11/2021 11:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:08

IoTeX (IOTX) prijs breekt uit! Gaat deze altcoin belangrijk zijn in de metaverse?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IoTeX (IOTX) prijs breekt uit Gaat deze altcoin belangrijk zijn in de metaverse

Dat IoTeX (IOTX) het in zich heeft om explosief te stijgen wisten we al. Vandaag wist de altcoin zich opnieuw te bewijzen. De cryptocurrency is vannacht volgens CoinMarketCap gestegen met bijna 50% van $0,10 naar $0,15. 

IoTeX heeft in het verleden al rare sprongen gemaakt. Zo zagen we een stijging van $0,02 op 9 augustus naar ongeveer $0,15 op 12 augustus. Daarna maakte de cryptocurrency in november een stijging van 150% in slechts twee dagen door waar de nieuwe all-time high werd gezet op $0,18 op 4 november. Dit prijsniveau bleef echter niet lang staan. De koers daalde met ongeveer 50% naar $0,099. Dit niveau is uiteindelijk een nieuwe steun geworden. De daling heeft het vijf dagen volgehouden. Daar kwam gister een eind aan. 

IoTeX wist vannacht uit het zijwaartse trendkanaal te breken en kon hier zelfs nog steun op vinden voordat de raket lanceerde. De koers had van $0,10 tot $0,13 geen moeite. Het niveau van $0,13 bleek echter toch een kleine uitdaging. Hier was namelijk al eerder een weerstand gemaakt op 5 november toen de koers een kleine bounce maakte. Toen IoTeX hier vannacht toch doorheen kon breken werd er een tijdelijke piek gemaakt rond de $0,15 en kwam toch weer terug naar de $0,13. Wat voor IoTeX een erg sterk teken is, is dat de koers dit keer steun kon vinden op het niveau dat voorheen fungeerde als weerstand. Traders hadden dit duidelijk ook door aangezien het volume vanaf dit moment hard toenam. De koers schoot weer met zo’n 25% verder de lucht in en maakte rond $0,165 een nieuwe relatieve piek.

Daarnaast is de stijging veroorzaakt door de groeiende sector waar IoTeX zich in bevindt, namelijk de zogenoemde ‘metaverse’. Vele geloven dat de cryptocurrency een belangrijke rol zal krijgen in deze sector. Ook zal IoTeX spreken op DeFi Live over “MachineFi: Connecting the Real World to the Metaverse”. Deze tweet zal geholpen kunnen hebben bij de bounce die we zagen rond de $0,13 eerder vandaag.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie