Simon Bosch Simon Bosch
23/03/2022 06:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2022 06:31

Is dit de toekomst? Eerste decentrale bank start in de metaverse

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: KanawatTH/Shutterstock

Eerder schreven we hoe verschillende commerciële banken voet aan wal hebben gezet in de metaverse, waaronder HSBC en JP Morgan. Dat de digitale transformatie verder gaat dan alleen cryptovaluta is dus duidelijk, ook instituten richten zich steeds meer op alléén digitaal. Maar een decentrale bank in de metaverse bestond nog niet. Meta Bank DeFi verandert dat.

Toegankelijker dan JP Morgan

Meta Bank DeFi (MBD) is een decentrale bank, met de metaverse als een soort digitale gebruikersinterface. Het moet een fotorealistische metaverse zijn die de hoge drempel van digitale financiële dienstverlening drastisch moet verlagen via Decentralized Finance (DeFi). Het bedrijf benadrukt dat reguliere banken te veel invloed over de financiën van mensen hebben, en veel ontwikkelende landen hebben nog niet de financiële infrastructuur om mensen digitale bankservices te leveren. Meta Bank DeFi wil dit veranderen door met behulp van de metaverse de tussenpartijen niet meer nodig te hebben.

Co-founder en topvrouw May Mahboob gaf hier een korte presentatie over in de metaverse, uiteraard met behulp van een avatar. Het moet een compleet financieel district vertegenwoordigen, met alles erop en eraan. Het is ‘toegankelijk en grenzeloos’. Op de site van de decentrale bank vertelt het bedrijf naast een virtuele bank ook in de gezondheidszorg (waarschijnlijk verzekeringen en dergelijke) zit, evenals in gaming en casino’s. Ook zal er een virtueel non-fungible token (NFT)-handelsplatform zijn. Afgaande op een video van een auto-showroom zullen ze ook andere diensten rondom prijzige voorwerpen aanbieden. Zelfs vastgoedontwikkelaars kunnen via het platform hun omzet behalen. Niet alleen met digitaal vastgoed, maar ook door vastgoed in de echte wereld te verbinden met de metaverse.

Native token

Ook zal de bank zijn eigen token hebben, evenals met de naam MBD. Hij is compatibel met Web3.0-toepassingen en werkt op meerdere blockchains (ook wel: multi-chain currency). Voor nu gaat het uitsluitend nog om de Binance Smart Chain (BSC), ondersteuning voor andere blockchains komt later. Het moet een Proof-of-Stake-token (PoS) zijn met hoge transactiesnelheden en een goede schaalbaarheid.

Het doel van het bedrijf is om finance niet meer een ‘klusje’ voor consumenten te maken. Afgaande op de roadmap die je op de website kunt vinden bevindt het project zich nog in een vroege fase. De token is bijvoorbeeld nog niet geïntroduceerd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie