Simon Bosch Simon Bosch
18/05/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2022 06:00

Kan Litecoin zijn status heroveren met de MimbleWimble update?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wat onze analisten nu van de Litecoin koers verwachten

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) is één van die cryptocurrencies waar je een paar jaar geleden mee om de oren geslagen werd. Tegenwoordig is de token een klein beetje in de vergetelheid geraakt en staat de prijs er niet zo best voor, zelfs vergeleken met andere cryptoin de bloedrode markt van de afgelopen tijd. De ontwikkelaars van litecoin hebben een update aangekondigd met de naam MimbleWimble, die misschien het lot van de token kan veranderen.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terug na winterslaap?

De prijs van litecoin (LTC) staat op het moment van schrijven op ongeveer 65 euro. Die prijs had het vlak voor de pandemie al, de altcoin heeft dus niet erg sterk gepresteerd sindsdien. Bitcoin (BTC) wordt vaak als digitaal goud gezien en dan was litecoin zogenaamd het digitale zilver. Litecoin is een soort… lite-versie van bitcoin met snellere transacties, maar viel de laatste jaren uit de smaak. Mensen investeerden liever in een van de opkomende crypto als ethereum (ETH) of hielden het liever ‘gewoon’ bij bitcoin.

Maar de token kan veel meer dan de underdog uithangen. Dat probeert de Litecoin Foundation te benadrukken met MimbleWimble. De update is begin dit jaar aangekondigd en heeft een aantal eigenschappen die litecoin weer op de voorgrond kunnen brengen.

Advertentie

Lagere kosten, meer privacy en schaalbaarheid

Eén van de belangrijkste aspecten van MimbleWimble is de toename in efficiëntie. De blockchain wordt compacter doordat data wordt gecomprimeerd. Nodes kunnen dan data sneller bevestigen, wat tot lagere gebruikskosten leidt. Ook voor de schaalbaarheid doet het een hoop goeds, miners kunnen met dezelfde middelen meer bereiken.

Een ander belangrijk aspect van de update is privacy – hij is immers vernoemd naar de spreuk uit Harry Potter MimbleWimble, die je het zwijgen oplegt. Belangrijk aan de update is dat er misinformatie wordt verstopt in de blockchain, wat je privacy versterkt. Het verzend- en ontvangstadres wordt onduidelijk gemaakt, en het uitlezen van hoeveel coins er in een transactie zitten, wordt ook moeilijker gemaakt.

Alles bij elkaar zou de update kunnen zorgen voor een terugkeer van litecoin als één van de meest interessante alternatieven voor bitcoin. Litecoin was in de stierenmarkt van 2017 nog één van de meest populaire tokens. Is de lange winterslaap eindelijk voorbij? De verwachting is dat de update op 19 mei wordt doorgevoerd, meldt oprichter Charlie Lee:

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie