Timo Bult Timo Bult
01/02/2022 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 10:45

Litecoin MWEB privacy-functie is af: “Een cruciale stap”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin MWEB privacy-functie is af:

Foto: NESSDesign/Shutterstock

Litecoin (LTC) gebruikers zullen binnenkort de optie krijgen om privacy-transacties te doen! Het team dat aan de “Mimblewimble (MWEB)” functie werkte heeft de code gepubliceerd en dus is de update klaar voor implementatie.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Meerjarig Litecoin project

Hoofdontwikkelaar David Burkett werkt al lange tijd aan de MWEB update. In 2019 werd de privacy-functie aangekondigd. Begin 2020 werd duidelijk dat het Burkett was die de leiding had over de ontwikkeling. Uiteindelijk werd in oktober 2020 het testnet gelanceerd.

Maar nu is het dus af! De code is gepubliceerd wat inhoudt dat litecoin miners aan kunnen geven of ze er mee instemmen of niet.

LTC miners aan zet

Voordat MWEB ook echt geactiveerd wordt moeten de LTC miners ermee instemmen. De Litecoin Foundation laat in een blogartikel zien hoe dit werkt:

“Elke 8.064 blokken wordt een nieuw “venster” gestart. Aan het einde van elk venster tellen de knooppunten alle blokken op die signaleren voor een functie, en als het totaal aan de gedefinieerde drempelwaarde voldoet, zal MWEB “vergrendelen” voor activering in het volgende venster. Voor Litecoin is de drempel gedefinieerd als 6.048 blokken of 75% van de blokken in het venster.”

Burkett: “een cruciale stap in Litecoins evolutie

MWEB is een functie waarmee gebruikers vrijwillig verhulde transacties kunnen verzenden. Hiermee kan Litecoin dus ook als privacy cryptocurrency gebruikt worden. MimbleWimble is een verwijzing naar Harry Potter. De toverspreuk legt een knoop in de tong. Volgens Burkett is de implementatie van MWEB een belangrijke stap:

“MWEB is een cruciale volgende stap in de evolutie van Litecoin. De optionele vertrouwelijkheid die MWEB biedt, geeft de gebruiker opmerkelijke en benodigde bescherming voor kleine alledaagse voorwerpen, salarissen of zelfs het kopen van een huis.”

Litecoin koers stijgt licht

De aankondiging van MWEB zorgde de afgelopen 24 uur voor een lichte stijging. Op het moment van schrijven staat LTC bijna 7% in de plus. De Bitvavo litecoin prijs is op dit moment €99,9.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie