Kasper Wienk
10/11/2021 19:30 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2021 19:30

Kaspers kijk: Waarom ik cardano (ADA) verkocht op $0.33 cent (zonder spijt)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kaspers kijk Waarom ik cardano (ADA) verkocht op $0.33 cent (zonder spijt)

Journalist en cryptoanalist Kasper Wienk schrijft elke week een artikel voor ‘Kaspers kijk’. Hierin werpt hij een blik op de markt met als doel de lezer te informeren en waarschuwen over het nieuws, de gevaren en de mogelijkheden die crypto met zich meebrengt.

Het is altijd een moeilijke beslissing om je crypto te houden of te verkopen. Het is achteraf altijd makkelijker gezegd dan gedaan, want anders had ik dit artikel niet hoeven schrijven. In dit artikel vertel ik waarom ik ben geswitcht van trading strategie en waarom het tot nu toe nog geen goede keuze is geweest.

Ik begon in 2017 met crypto. Op een hoog punt van de bullmarkt dacht ik dat het slim was om in ethereum te investeren. Dat heb ik wel geweten, aangezien mijn investering een jaar later nog maar 20% van zijn waarde had. Waarom ik dit verkeerd voorspelde was duidelijk; ik wilde te graag en te snel geld verdienen. Ik kan nu wel met volle zekerheid zeggen dat je nooit zonder enige kennis in een cryptomarkt moet stappen.

Mijn fouten hebben ervoor gezorgd dat ik nooit meer in een coin zou stappen zonder op zijn minst de fundamentals te weten. Het duurde daarom tot 2019 voordat ik weer een nieuwe investering deed. Mijn nieuwe portfolio zou ik verspreiden over drie verschillende coins. Ik kocht ADA op $0.11, VET op $0.01 en EGLD op $8.00. Even ter vergelijking: als ik destijds niks had gedaan, had ik nu gemiddeld ongeveer 2500% winst.

Natuurlijk heb ik wel wat gedaan in de tussentijd. Ik vond een 300% winst op ADA en VET genoeg. Deze coins zag ik achteraf nog veel verder stijgen. Omdat ik nog niet heel erg zeker was over Elrond Gold, nam ik daarop 50% winst op $12.00. Een slimme keuze, leek het, maar dat was het natuurlijk niet. Zoals ik al zei: achteraf is makkelijk praten.

Het was bijna 300% op het moment dat ik stopte met het HODL-en. Ik wilde meer leren, ik wilde een technisch analist worden, die anderen kon vertellen waar zij in moesten investeren. Maar dit ging moeilijker dan gedacht. Zelfs zo erg, dat ik van die 300% na drie maanden nog maar 200% over had. Dit moest veranderen.

Ik meldde me aan voor online trading groepen. Ik begon met een andere manier van investeren: in mezelf. Met mijn winst betaalde ik workshops en groepen die mij meer zouden leren van technische analyses. Dit is tot nu toe de één na beste investering die ik heb gedaan, want het koste heel veel tijd en moeite, wat niet het geval was bij het HODL-en. Tot nu toe zijn de profits nog niet zo mooi als met die initiële investeringen.

Klagen doe ik niet, want ik heb ontzettend veel geleerd over technische analyses en crypto. Zo veel dat ik hier in combinatie met journalistiek mijn werk van heb gemaakt. Deze kennis neemt niemand mij weer af, maar ik vraag me wel af of ik niet beter op een andere manier kon investeren. Ik ben sinds het swing traden met technische analyses wel vooruit gegaan.

De 200% winst heb ik verdubbeld sinds januari. Als ik dit door kan zetten, weet ik zeker dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt. Ik kan je inmiddels misschien niet met volle zekerheid zeggen in welke coins je kan investeren, maar wel welke manier van investeren het beste bij je past.

Ik heb middels mijn verleden in crypto een paar belangrijke tips die jou misschien kunnen helpen om ADA niet te verkopen op $0.33:

  • Investeer niet in crypto wanneer je geen tot weinig kennis hebt
  • Investeer in jezelf middels crypto kennis
  • Houd emotie en traden gescheiden
  • Blijf achter je trade-plan staan
  • Blijf kritisch

Ik heb veel geleerd, maar er is nog veel te leren. Ik ga in de toekomst nog vele fouten maken, maar deze zorgen ervoor dat ik in de toekomst meer geld kan verdienen. Wees niet bang om deze te veranderen en laat emotie niet de overhand nemen wanneer dit de foute keuze blijkt. Je leert een hierdoor een hoop en deze kennis neemt niemand je meer af.

De vraag blijft of ik misschien bij mijn originele HODL-strategie had moeten blijven plakken, maar ik kan nu met zekerheid zeggen van niet, ondanks dat dit tot nu toe minder winstgevend is gebleken. Als ik dat niet had gedaan, had ik van crypto niet mijn passie en mijn werk kunnen maken. Daar ben ik dankbaar voor.

Deel dit artikel
Kasper Wienk

Journalist en crypto analist Kasper hoorde voor het eerst over crypto in 2017. Hij werd enthousiast over alle mogelijkheden die digitale valuta’s kunnen bieden, maar ook het handelen in crypto sprak hem aan. Dat je dat laatste beter kan doen zonder emotie leerde hij op de harde manier; Kasper verloor na zijn eerste investering 80% van zijn portfolio in korte tijd. Dit zorgde er niet voor dat hij de handdoek in de ring gooide, maar dit gaf hem juist de drive om alles van de crypto-markt te begrijpen om hier vervolgens een passief inkomen uit te putten.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie