Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2022 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 10:45

Koers van ethereum remt af, avalanche blijft flink stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Koers van ethereum remt af, avalanche blijft flink stijgen

Foto: David Sandron/Shutterstock

Niet alleen bitcoin (BTC) houdt sterk stand in de afgelopen 24 uur, dat geldt ook voor de meeste altcoins. De meeste cryptocurrencies uit de top 100 stegen in de afgelopen 24 uur niet zo hard als op maandag, maar de meeste koersen kleuren alsnog groen. De totale marktkapitalisatie stijgt met 1,5% naar $2,09 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijging remt iets af

Ethereum (ETH) kon maandag flink stijgen, maar de koers heeft nog niet compleet kunnen herstellen van de recente pullback. Ether heroverde gisterenochtend weer de $3.100 en kon de rest van de dag daaraan vasthouden. Kort voor middernacht brak ether even uit en schoot de koers naar een piek van $3.200. Daar werd ether echter direct afgewezen. Toch dipte de koers minder diep en kon vanochtend weer iets stijgen. Ether komt momenteel op $3.140 uit waardoor koers vandaag 1,5% in de plus staat.

Advertentie

Avalanche neemt voortouw onder grootste crypto

Onder de grootste crypto zijn het vandaag beide meme tokens die het moeilijkst hebben. Dogecoin (DOGE) lijkt wat moeite te hebben om aan die $0,15 vast te houden en zakt met 0,7% naar $0,149. Shiba inu (SHIB) herstelde vanochtend van een dipje, maar staat alsnog 1,4% in de min en komt nu op $0,0000309 uit.

Ripple (XRP) en polkadot (DOT) staan met 0,2% lichtjes in het groen. DOT heeft moeite met $20 en XRP met $0,84. Solana (SOL) staat 0,5% in de plus en zakt vanochtend terug naar $103. Binance coin (BNB) beweegt schommelend naar $430 en staat 1% in de plus. Cardano (ADA) werd vanochtend op $1,11 afgewezen en zakt nu naar $1,10, maar staat alsnog 1% in de plus.

Terra (LUNA) kan vanochtend flink aantrekken waardoor koers 3,2% in de plus staat. Toch lijkt koers met $58 nog wat moeite te hebben. Het is avalanche (AVAX) die voor de tweede dag op rij de show steelt onder de grootste crypto. AVAX steeg met maar liefst 7,8%, haalde daarmee de marktkapitalisatie van terra in, en stoeit momenteel met $95. AVAX staat inmiddels samen met XRP 30% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

De meeste crypto uit de top 100 die rood kleuren, staan maar lichtjes in de min. Toch verliezen ethereum classic (ETC), crypto.com coin (CRO), juno (JUNO), radix (RDX), elrond (EGLD) en celo (CELO) allemaal meer dan 2% van hun waarde. Zcash (ZEC) staat zelfs 4,4% in de min en leo token (LEO) maar liefst 7,7%.

Daarnaast kleurt een veel grote groep weer flink groen. Theta network (THETA), enjin coin (ENJ), convex finance (CVX), maker (MKR), graph (GRT) en frax share (FXS) staan meer dan 4% in de plus. Algorand (ALGO), klaytn (KLAY) meer dan 5% en waves (WAVES) meer dan 6%. Theta fuel (TFUEL), celsius network (CEL) en axie infinity (AXS) komen in de buurt van 8% en decentraland (MANA) stijgt meer dan 8%. De sterkste stijger op de markt vandaag uit de top 100 is neo (NEO). De NEO koers begon afgelopen nacht fors te stijgen, staat maar liefst 12% in de plus, en komt momenteel op $24,85 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie