Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2020 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 18:11

Kyber Network (KNC) stijgt bijna 20% in waarde, dit is waarschijnlijk waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kyber Network (KNC) stijgt bijna 20% in waarde, dit is waarschijnlijk waarom

Kyber Network (KNC) schoot op zaterdag van $1,60 naar $1,91 omhoog, een toename van bijna 20%, naar een waarde die de altcoin sinds mei 2018 niet meer heeft gezien.
De volgende paar factoren lijken hiervoor de katalysator te zijn. Ten eerste is dat de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Enorme bedragen worden in deze opkomende markt gestopt. Gegevens van DeFi Pulse tonen aan dat er momenteel $2,74 miljard vastzit in DeFi tokens.
Volgens Doo Wan-nam, hoofd van bedrijfsontwikkeling in Zuid-Korea bij MakerDAO, is Kyber momenteel de meest besproken DeFi-token in Korea:

Voor sommigen is het misschien een verrassing, maar Kyber Network is de meest besproken DeFi-munt in Korea in verkoopkanalen zoals Coinpan. Maar dit is begrijpelijk omdat het een van de weinige DeFi- tokens is die bij KRW worden vermeld op alle top 3 Koreaanse beurzen. Het is dus toegankelijker. En ze werken al een geruime tijd in Korea.

Ten tweede hebben de ontwikkelaars van Kyber Network begin deze maand Katalyst en KyberDAO gelanceerd.


Hierdoor is het nu mogelijk voor KNC-houders om te staken op het netwerk, dat is het vastzetten van een hoeveelheid KNC voor beloningen. Dit kreeg een boost toen vorige week aangekondigd werd dat KNC-staking nu ook mogelijk is via de grote cryptocurrency-exchange Binance.


Michaël van de Poppe, een populaire Nederlandse handelaar op de Amsterdamse effectenbeurs, verwachtte al een break-out voor Kyber Network nog voordat deze plaatsvond. Hij meldt dat deze rally wellicht aan kan houden:


Echter is de KNC-koers sinds de stijging weer naar beneden gecorrigeerd. Op het moment van schrijven staat de prijs op $1,72 en dat is ver onder de all-time high (ATH) van januari 2018 toen de prijs op $5,41 stond.
Een andere DeFi-token die de laatste tijd hard stijgt is Aave (LEND). De koers van Aave is in anderhalve maand van $0,064 naar $0,332 gestegen, een toename van meer dan 400%. Ook vandaag staat deze wederom 14% in de plus, terwijl de meeste cryptocurrencies vandaag rood kleuren.
De VentureCoinist zei onlangs dat de DeFi-markt de komende tijd beter zal blijven presteren dan bitcoin (BTC) en de rest van de crypto-markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie