Simon Bosch Simon Bosch
08/11/2022 11:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 11:12

LBRY verliest rechtszaak tegen SEC: gevolgen voor Ripple?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Un conocido criptoinvestigador demandado por difamación

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Eind 2021 klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) crypto-bedrijf Ripple aan. Die rechtszaak loopt nog steeds, maar ondertussen zit de SEC niet stil. Ook crypto-bedrijf LBRY werd aangeklaagd, maar die zaak is nu wél voorbij. Helaas is het niet goed afgelopen voor LBRY.

LUNA schiet omhoog door nieuws over mogelijk einde cryptorechtszaak
LUNA schiet omhoog door nieuws over mogelijk einde cryptorechtszaak

LBRY verliest: token is een effect

LBRY heeft een open-source platform voor auteurs die niet in zee willen met een uitgever of mediabedrijf. Maar het bedrijf heeft ook een eigen gelijknamige token die het gebruikt als vergoeding voor schrijvers. “LBRY is voor [het] uitgeven [van teksten] wat Bitcoin is voor geld,” benadrukt LBRY op Twitter. Een hele logische stap eigenlijk, en bovendien geen uitzondering in de crypto-industrie.

Maar de SEC was minder blij met de constructie waarmee het bedrijf de token verkocht. De token zou namelijk een verwachting op omzet scheppen voor investeerders in de token, en dat maakt het volgens de regulator per definitie een aandeel.

Helaas heeft het bedrijf de rechtszaak verloren, zo schrijft het op Twitter. De populaire crypto-jurist James K. Filan legt uit dat LBRY een belangrijke verdediging van zijn argumenten heeft verloren, waardoor de SEC eigenlijk de facto al heeft gewonnen.

LBRY benadrukt dat het ironisch genoeg nog steeds niet weet hoe het wél op een legale manier een publieke blockchain in de Verenigde Staten zou kunnen introduceren.

Advertentie

Gevolgen voor Ripple en XRP?

De LBRY-rechtszaak lijkt erg veel op die van Ripple. Dit bedrijf wordt er ook van beschuldigd dat het zijn token, XRP, heeft verkocht als een ongeregistreerd effect. De constructie is erg vergelijkbaar, omdat de SEC van mening is dat beide bedrijven de verkopen hebben gebruikt om hun operationele kosten te dekken.

Of dit bij Ripple het geval was moet nog blijken, maar de situatie bij LBRY geeft aan dat Ripple misschien niet zo sterk staat als je zou verwachten. De verwachting is dat het geschil tussen de SEC en Ripple uiterlijk tot april 2023 zal duren en dat de SEC deze zaak zal aanhalen in de XRP rechtszaak.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie