Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Leider project Libra: “Libra Association moet streven naar decentralisatie”

De leider van Facebooks blockchain-project Libra, David Marcus, gaat in een blogartikel in op de zorgen die er de afgelopen periode zijn ontstaan rondom de nieuwe cryptocurrency. In het artikel hoopt Marcus “antwoorden en meer duidelijkheid” te kunnen bieden. Het artikel werd op 3 juli gepubliceerd op Facebook.

Marcus ging onder andere in op de mate van decentralisatie. Vanwege de manier waarop Libra tot stand zal komen ontstonden er grote zorgen, aangezien het netwerk daardoor té gecentraliseerd zou zijn. Grote bedrijven uit verschillende sectoren zullen transacties gaan verwerken binnen het netwerk. Dit is volgens Marcus in het begin voldoende:

Ik zou zeggen dat honderd geografisch verspreide, industrie-diverse organisaties het netwerk behoorlijk gedecentraliseerd maken. Misschien niet genoeg, maar een goed begin. Ter vergelijking, vaak wordt de concentratie van macht in de handen van degenen die software voor mining pools op andere blockchains gebruiken over het hoofd gezien. Maar er is geen twijfel mogelijk dat er meer gedecentraliseerde blockchains beschikbaar zijn, en dat de Libra Association ernaar moet streven om verder te decentraliseren.

- Advertentie -

Libra is een nog niet gelanceerde stablecoin waarmee gebruikers binnen het ecosysteem van Facebook geld naar elkaar kunnen versturen. Volgens de social media-gigant heeft de crypto de potentie om een groot deel van de ‘unbanked‘ (mensen zonder toegang tot bankdiensten) te kunnen bereiken:

Met Libra kan iedereen met een smartphone van $40 en een internetverbinding veilig hun bezittingen beschermen, toegang krijgen tot de wereldeconomie, transacties uitvoeren tegen veel lagere kosten en na verloop van tijd toegang krijgen tot een hele reeks financiële services. We zijn ervan overtuigd dat als Libra succesvol is, het een niet-lineaire stapsgewijze verandering kan zijn voor miljarden mensen die dit het meest nodig hebben.

Of het artikel van Marcus genoeg zal zijn om de zorgen van politici wereldwijd weg te nemen is nog maar de vraag. Libra kwam onder grote druk te staan nadat de plannen bekend werden gemaakt, met Amerikaanse wetgevers die eisen dat Facebook het project stopzet.

Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.170,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.207,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.244,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.258,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.370,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.370,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.170,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.207,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.244,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.258,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...