Roy van Krieken Roy van Krieken
17/11/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 19:04

Macro-expert vertelt waarom deze Ethereum-rivaal interessant is

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Macro-expert vertelt waarom deze Ethereum-rivaal interessant is

Foto: INelson/Shutterstock

Raoul Pal, voormalig topman bij Goldman Sachs en befaamd ‘macro-guru’, heeft onlangs op YouTube bekend gemaakt waarom hij het volste vertrouwen heeft in een bepaald project dat op dit moment niet de beste tijd doormaakt. Hij heeft het hier over Solana (SOL). Volgens Pal heeft dit netwerk de potentie om op den duur de strijd aan te gaan met het Ethereum (ETH) netwerk.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Solana komt er wel weer bovenop

Allereerst erkent Pal dat er een heleboel grote problemen spelen bij Solana. Hij doelt hier op het feit dat het netwerk van Solana zo nu en dan tijdelijk het leven laat. Daarnaast zou Solana nauw betrokken zijn geweest bij FTX, de exchange die inmiddels natuurlijk ten onder is gegaan. Desalniettemin gelooft Pal dat Solana er weer bovenop zal komen en sterker zal worden dan ooit.

Volgens Pal is de ondergang van FTX, en dus het einde van de banden tussen Solana en FTX, een positieve ontwikkeling voor het netwerk. Een van de kritiekpunten van het netwerk waren immers eerder al dat de top van FTX een te grote vinger in de pap zou hebben. Dat is nu in 1 klap voorbij.

“Solana doet iets heel slims denk ik. Bij cryptocurrencies gaat het om het verhaal. Bitcoin heeft het verhaal van digitaal goud bijvoorbeeld. Ethereum, het gedistribueerde internet voor Web3. Dus waar passen die andere chains binnen? Solana heeft en bouwt aan zo’n verhaal, namelijk dat het de chain voor consumenten is.”

Solana en Ethereum

Pal vergelijkt het Solana netwerk op dit moment met het Ethereum netwerk in 2018. Destijds stond de koers van ETH maar liefst 97% onder water, maar toch waren investeerders bereid om te kopen. Volgens Pal is de situatie bij Solana nu eigenlijk vrijwel hetzelfde. De koers van SOL staat momenteel op zo’n $13, een daling van ongeveer 95% ten opzichte van de all-time high.

“Solana doet me denken aan Ethereum terug in 2018 toen het 97% daalde en het niemand iets kon schelen. En dat was een geweldig mooie kans.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie