Kevin Schijven Kevin Schijven
10/12/2019 18:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2019 18:25

MATIC koers crasht hard, team ontkent betrokkenheid

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MATIC koers crasht hard, team ontkent betrokkenheid

De koers van Matic (MATIC), de op Ethereum-gebaseerde cryptocurrency van betalingsnetwerk Matic Network, zag eind november een groei van maar liefst 200% in twee weken tijd. Echter crashte de koers op 9 december en al de winst die het geboekt had ging in een keer verloren.
Het Matic team werd vervolgens beschuldigd van marktmanipulatie door de community, maar medeoprichter en COO van Matic, Sandeep Nailwal, ontkent dat hij en het Matic team hierachter zaten.


In een blogpost, gepubliceerd op 10 december, beschrijft het team wat er volgens hen gebeurd is. Samuel JJ Gosling, oprichter van Validity Crypto, deed melding op Twitter dat er een enorme hoeveelheid Matic naar cryptocurrency-exchange Binance was overgezet om te liquideren. Dat bleek achteraf niet te kloppen. Het aantal was niet alleen veel kleiner, het was ook niet bedoeld voor liquidatie.
Toch was de fear, doubt & uncertainty (FUD) al gecreëerd, wat wellicht voor paniek heeft gezorgd waardoor handelaren massaal hun Matic tokens verkochten. Gosling heeft zich inmiddels meerdere malen verontschuldigd.
Het Matic team hield ook een ask me anything (AMA) sessie op YouTube om vragen over het voorval te beantwoorden. Naast het bovenstaande FUD-verhaal wordt er ook gespeculeerd dat bepaalde whales grote hoeveelheden Matic tokens gedumpt hadden. Zo zei Nailwal:

Wat wij denken is dat na de sterke stijging, deze mensen dachten dat dit een ideaal project zou zijn om short op te gaan. Ik denk dat de timing van deze manipulatieve shorts expres is gekozen op een moment dat ons hele team sliep, omdat het nacht was in India. Het lijkt een gecoördineerde aanval te zijn geweest.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, bevestigt dat verhaal op Twitter:

Ons team is nog steeds de data aan het onderzoeken, maar het is al duidelijk dat het MATIC team er niets mee te maken heeft. Een aantal grote handelaren raakte in paniek en veroorzaakte een cyclus. Het wordt een moeilijke beslissing over hoeveel een exchange zich met de handel van mensen mag bemoeien.

Toch wordt er ook gespeculeerd dat een correctie sowieso imminent was na de snelle stijging van de koers. Nailwal zegt dat ze niets aan de huidige situatie kunnen doen, maar dat het Matic project zal blijven groeien waardoor de kans op herhaling kleiner zal worden.
Matic was begin dit jaar nog een van de eerste projecten die een succesvolle inital exchange offering (IEO) op het Launchpad platform van Binance hield.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie