MATIC koers crasht hard, team ontkent betrokkenheid

De koers van Matic (MATIC), de op Ethereum-gebaseerde cryptocurrency van betalingsnetwerk Matic Network, zag eind november een groei van maar liefst 200% in twee weken tijd. Echter crashte de koers op 9 december en al de winst die het geboekt had ging in een keer verloren.

Het Matic team werd vervolgens beschuldigd van marktmanipulatie door de community, maar medeoprichter en COO van Matic, Sandeep Nailwal, ontkent dat hij en het Matic team hierachter zaten.

In een blogpost, gepubliceerd op 10 december, beschrijft het team wat er volgens hen gebeurd is. Samuel JJ Gosling, oprichter van Validity Crypto, deed melding op Twitter dat er een enorme hoeveelheid Matic naar cryptocurrency-exchange Binance was overgezet om te liquideren. Dat bleek achteraf niet te kloppen. Het aantal was niet alleen veel kleiner, het was ook niet bedoeld voor liquidatie.

Toch was de fear, doubt & uncertainty (FUD) al gecreëerd, wat wellicht voor paniek heeft gezorgd waardoor handelaren massaal hun Matic tokens verkochten. Gosling heeft zich inmiddels meerdere malen verontschuldigd.

Het Matic team hield ook een ask me anything (AMA) sessie op YouTube om vragen over het voorval te beantwoorden. Naast het bovenstaande FUD-verhaal wordt er ook gespeculeerd dat bepaalde whales grote hoeveelheden Matic tokens gedumpt hadden. Zo zei Nailwal:

Wat wij denken is dat na de sterke stijging, deze mensen dachten dat dit een ideaal project zou zijn om short op te gaan. Ik denk dat de timing van deze manipulatieve shorts expres is gekozen op een moment dat ons hele team sliep, omdat het nacht was in India. Het lijkt een gecoördineerde aanval te zijn geweest.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, bevestigt dat verhaal op Twitter:

Ons team is nog steeds de data aan het onderzoeken, maar het is al duidelijk dat het MATIC team er niets mee te maken heeft. Een aantal grote handelaren raakte in paniek en veroorzaakte een cyclus. Het wordt een moeilijke beslissing over hoeveel een exchange zich met de handel van mensen mag bemoeien.

Toch wordt er ook gespeculeerd dat een correctie sowieso imminent was na de snelle stijging van de koers. Nailwal zegt dat ze niets aan de huidige situatie kunnen doen, maar dat het Matic project zal blijven groeien waardoor de kans op herhaling kleiner zal worden.

Matic was begin dit jaar nog een van de eerste projecten die een succesvolle inital exchange offering (IEO) op het Launchpad platform van Binance hield.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.864,50 Kopen
1
Litebit
€30.088,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
€30.140,70 Kopen
3
SATOS
€30.395,50 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar...