Home Nieuws Altcoin nieuws Mede-oprichter Ethereum (ETH): blockchain is meer dan een markt, het is een...

Mede-oprichter Ethereum (ETH): blockchain is meer dan een markt, het is een beweging

Ook al heeft Ethereum (ETH) dit jaar ruim ruim 92% aan waarde verloren vanaf haar hoogtepunt van $1.425 in januari dit jaar, stelt Joseph Lubin, de mede-oprichter van en oprichter en CEO van ConsenSys, een blockchain software-productiestudio in Brooklyn die zich bezighoudt met het ontwikkelen van gedecentraliseerde softwarediensten en applicaties op de Ethereum-blockchain, dat dit niets afneemt van het feit dat de user base van het blockchain-protocol aanzienlijk is toegenomen en de infrastructuur ter ondersteuning van het ecosysteem duidelijk is versterkt:

#Blockchain is meer dan alleen een markt. Het is een beweging. De marktwaarde geeft geen activiteit weer. Gedecentraliseerde netwerken nemen toe.

- Advertentie -

Als voorbeeld noemt Lubin de meer dan tien miljard API-aanvragen (application programming interface: een basis waarop computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren) die aangeboden worden bij Infura, een infrastructuur van knooppunten die aanvragen verwerkt voor populaire toepassingen. Ook noemt hij Truffle Suite, een ontwikkelingskader op de Ethereum-blockchain waarmee ontwikkelaars blockchain-producten kunnen bouwen, dat, net als MetaMask (de meest gebruikte ETH- en ERC20-wallet die draait op Infura) meer dan een miljoen keer gedownload is. Truffle, Infura en MetaMask, samen bekend als ‘TIM’ binnen de Ethereum-gemeenschap, fungeren als de ruggengraat van de infrastructuur rondom de altcoin.

Hoewel die altcoin zich in de gevarenzone bevindt om een tweecijferige munt te worden (tweecijferige koerswaarde), benadrukt Lubin dat ondanks dat het ecosysteem van Ethereum de afgelopen elf maanden is blijven groeien en dat hij optimistisch blijft over de groei en trend van Ethereum op de lange termijn:

Ik geloof in #blockchain-technologie vanwege de mensen die erachter zitten. De ontwikkelaars, ingenieurs en technologen die [applicaties] bouwen. De experts op het gebied van smart contracts die de code controleren en beveiligen. De ontwerpers die zich intensief bezighouden met gebruikerservaringen. De marketeers die het verhaal van Web3 vertellen…

In de daaropvolgende tweets somt Lubin, die afgelopen zomer ook al aangaf dat de instorting van de crypto-koersen geen belemmering voor de groei hoeft te betekenen, nog meer voorbeelden op van mensen die bijdragen aan de groei van het Ethereum-netwerk, om af te sluiten met “Ik geloof nog steeds. Maar genoeg tweetstorming nu. Laten we weer aan de bak gaan”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.349,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.410,34 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.416,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.425,45 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.