Rico Engelbarts
04/12/2018 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2018 18:45

Mede-oprichter Ethereum (ETH): blockchain is meer dan een markt, het is een beweging

icon-altcoins
Altcoin nieuws
mede-oprichter_ethereum_ETH_blockchain_is_meer_dan_een_markt_het_is_een_beweging

Ook al heeft Ethereum (ETH) dit jaar ruim ruim 92% aan waarde verloren vanaf haar hoogtepunt van $1.425 in januari dit jaar, stelt Joseph Lubin, de mede-oprichter van en oprichter en CEO van ConsenSys, een blockchain software-productiestudio in Brooklyn die zich bezighoudt met het ontwikkelen van gedecentraliseerde softwarediensten en applicaties op de Ethereum-blockchain, dat dit niets afneemt van het feit dat de user base van het blockchain-protocol aanzienlijk is toegenomen en de infrastructuur ter ondersteuning van het ecosysteem duidelijk is versterkt:

#Blockchain is meer dan alleen een markt. Het is een beweging. De marktwaarde geeft geen activiteit weer. Gedecentraliseerde netwerken nemen toe.


Als voorbeeld noemt Lubin de meer dan tien miljard API-aanvragen (application programming interface: een basis waarop computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren) die aangeboden worden bij Infura, een infrastructuur van knooppunten die aanvragen verwerkt voor populaire toepassingen. Ook noemt hij Truffle Suite, een ontwikkelingskader op de Ethereum-blockchain waarmee ontwikkelaars blockchain-producten kunnen bouwen, dat, net als MetaMask (de meest gebruikte ETH- en ERC20-wallet die draait op Infura) meer dan een miljoen keer gedownload is. Truffle, Infura en MetaMask, samen bekend als ‘TIM’ binnen de Ethereum-gemeenschap, fungeren als de ruggengraat van de infrastructuur rondom de altcoin.
Hoewel die altcoin zich in de gevarenzone bevindt om een tweecijferige munt te worden (tweecijferige koerswaarde), benadrukt Lubin dat ondanks dat het ecosysteem van Ethereum de afgelopen elf maanden is blijven groeien en dat hij optimistisch blijft over de groei en trend van Ethereum op de lange termijn:

Ik geloof in #blockchain-technologie vanwege de mensen die erachter zitten. De ontwikkelaars, ingenieurs en technologen die [applicaties] bouwen. De experts op het gebied van smart contracts die de code controleren en beveiligen. De ontwerpers die zich intensief bezighouden met gebruikerservaringen. De marketeers die het verhaal van Web3 vertellen…


In de daaropvolgende tweets somt Lubin, die afgelopen zomer ook al aangaf dat de instorting van de crypto-koersen geen belemmering voor de groei hoeft te betekenen, nog meer voorbeelden op van mensen die bijdragen aan de groei van het Ethereum-netwerk, om af te sluiten met “Ik geloof nog steeds. Maar genoeg tweetstorming nu. Laten we weer aan de bak gaan”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Advertentie