Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2021 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 18:14

Meer Amerikanen zijn bekend met Dogecoin (DOGE) dan met Ethereum (ETH): onderzoek

Nieuws
Meer Amerikanen zijn bekend met Dogecoin (DOGE) dan met Ethereum (ETH): onderzoek

Volgens een nieuwe enquête, uitgevoerd door Harris Poll in samenwerking met CouponCabin, hebben meer Amerikanen van Dogecoin (DOGE) gehoord dan van Ethereum (ETH). Dat meldt Cointelegraph op 25 mei.

2.063 Amerikaanse respondenten boven de 18 deden aan het onderzoek mee. Uit het onderzoek kwam naar voren dat maar liefst 89% wel eens van cryptocurrency had gehoord. De meeste respondenten zijn natuurlijk bekend met bitcoin (BTC), namelijk 71%, maar opvallend komen we op de tweede plaats niet de tweede grootste crypto tegen.

Volgens het onderzoek is namelijk maar 21% van de respondenten bekend met Ethereum en maar liefst 29% bekend met Dogecoin. Ethereum is verreweg de grootste altcoin op de markt, introduceerde een nieuwe generatie van blockchains en een reeks van nieuwe functionaliteiten als smart contracts, gedecentraliseerde apps (dApps), decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT’s) en meer.

Dogecoin daarentegen werd ooit als grap ontwikkeld om de spot te drijven met crypto. Het project heeft geen doel, er is al jaren niet maar aan gewerkt en de enige reden waarom het zo hard steeg dit jaar is omdat miljardair en Tesla CEO Elon Musk er regelmatig over tweet.

Toch zijn inmiddels meer Amerikanen bekend met deze “meme crypto.” De respondenten zijn net zo bekend met USD Coin (USDC), de stablecoin van Coinbase en Circle, als Ethereum, namelijk 21%. Daarna volgt Litecoin (LTC) met 18% en Stellar (XLM) met 10%.

Verder kwam in het onderzoek naar voren dat 31% van de respondenten gelooft dat crypto de toekomst van geld is en 30% noemt de achterliggende technologie “innovatief.” Daarentegen ziet 23% van de respondenten crypto als een “get-rich-quick scheme” en 19% denkt nog altijd dat crypto verdacht en misdadig is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie