Ivo Melchers Ivo Melchers
04/11/2022 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 14:01

Meer dan duizend Solana-validators gaan plotseling offline

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/BeNeDak

Meer dan duizend Solana (SOL) validators zijn offline gegaan, waardoor meer dan 20% van het totale aantal SOL dat gestaket werd op dat moment geen beloningen meer verdiende. Het offline gaan van deze validators is veroorzaakt door cloud service provider Hetzner. Een cloud service provider is een extern bedrijf dat IT-diensten aan andere organisaties aanbiedt via de cloud. Hierdoor hoeven klanten niet zelf te investeren in hun eigen hardware, software en beheer.

Een Stake Pool Operator (SPO) van Solana genaamd ‘SolBlaze’ deelde het nieuws op Twitter. Hij adviseert andere Solana validators om zo snel mogelijk een andere cloud service provider te gaan gebruiken. Wanneer een validator offline is zal de validator en de delegators geen stakings beloningen ontvangen. Genoeg redenen om te verhuizen naar een andere cloud service provider dus.

Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, bevestigde het nieuws en spoorde validators ook aan om hun activiteiten te verplaatsen naar een ‘crypto-vriendelijke node-serviceprovider’.

De servicevoorwaarden van de duitse cloud service provider geven namelijk aan dat crypto-activiteiten verboden zijn. Nodes op het Ethereum (ETH) netwerk hebben eerder precies hetzelfde moeten ondergaan. Op dat moment was Hetzner goed voor zo’n 16% van alle nodes op het netwerk. Data van Ethernodes laat zien dat op het huidige moment Hetzner goed is voor meer dan 11% van alle Ethereum nodes.

Veel validators hebben al gehoor gegeven aan het bevel van o.a. SolBlaze en de mede-oprichter van Solana, aangezien op het moment van schrijven nog maar minder dan 5% van het totale aantal Sol dat wordt gestaket offline is. Dit laat data van het dashboard van RockawayX zien.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana netwerk

Het Solana netwerk lijkt niet te zijn aangetast door het offline gaan van deze validators. Het netwerk heeft in het verleden echter wel vaak verschillende problemen ervaren. Dit jaar telt het netwerk al zes storingen waardoor het tijdelijk uit de lucht ging. De laatste storing, begin oktober, was te wijten aan een software bug in de code van de blockchain. Het netwerk lag destijds zo´n zeven uur plat.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie