Roy van Krieken Roy van Krieken
17/05/2024 14:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 14:06

Meer dan een miljoen nieuwe cryptomunten zijn sinds april gelanceerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto radar: markt stijgt verder, meerdere altcoins geëxplodeerd

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Crypto’s staan vaak bekend omdat ze gigantisch snel in waarde kunnen stijgen. Velen van ons hebben waarschijnlijk niet vanaf het begin in projecten zoals Shiba Inu (SHIB) geïnvesteerd, die in korte tijd stijgingen zagen van meer dan 1.000.000%.

Echter, wat velen van ons ook vergeten, is het volume aan tokens dat wordt gecreëerd, en dat velen van hen waardeloos blijven. Volgens blockchain analyse platform Dune Analytics zijn er maar liefst meer dan 1 miljoen nieuwe tokens in het leven geroepen sinds het begin van april.

Het is een gigantische hoeveelheid digitale munten en is maar liefst 2x zoveel dan het totaal aantal tokens dat tussen 2015 en 2023 op het Ethereum (ETH) netwerk werd gecreëerd.

Hulk Hogan ontkent dat Solana memecoin pump & dump van hem is
Hulk Hogan ontkent dat Solana memecoin pump & dump van hem is

Solana ziet grootste toename in token creaties

Het overgrote deel aan nieuwe munten is te vinden op het Solana (SOL) netwerk. Volgens Dune Analytics werden hier in de afgelopen anderhalve maand meer dan 640.000 tokens gemaakt.  Het overgrote deel hiervan, zo’n 466.000 tokens, zijn memecoins.

Ook Ethereum zag een buitengewoon groot aantal aan token creaties, maar was dit wel lager dan concurrent Solana. Het platform van Vitalik Buterin zag in totaal zo’n 370.000 nieuwe tokens in dezelfde periode.

Wat verder opvalt is dat Ethereum de meeste nieuwe tokens (88%) gelanceerd zag worden op de Layer 2 (L2) van crypto exchange Coinbase, Base. Dit komt grotendeels door de lage kosten en het gemak om nieuwe memecoins te creëren.

Advertentie

Risico’s van investeren

Het investeren in de genoemde projecten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, aangezien de meerderheid van deze tokens uiteindelijk waardeloos zal blijken. Daarmee komt het investeren in deze projecten praktisch neer op een loterij.

Een treffend voorbeeld van hoe snel deze meme coins kunnen dalen, zagen we in maart. Toen verloren 12 memecoins op het Solana platform binnen een maand volledig hun waarde. Onder de projecten die crashten waren ‘I like this coin’ (LIKE) en MOONKE. Kort na hun introductie daalden ze respectievelijk met 90% en meer dan 99%.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie