Roy van Krieken Roy van Krieken
17/05/2024 14:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 14:06

Meer dan een miljoen nieuwe cryptomunten zijn sinds april gelanceerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto radar: markt stijgt verder, meerdere altcoins geëxplodeerd

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Crypto’s staan vaak bekend omdat ze gigantisch snel in waarde kunnen stijgen. Velen van ons hebben waarschijnlijk niet vanaf het begin in projecten zoals Shiba Inu (SHIB) geïnvesteerd, die in korte tijd stijgingen zagen van meer dan 1.000.000%.

Echter, wat velen van ons ook vergeten, is het volume aan tokens dat wordt gecreëerd, en dat velen van hen waardeloos blijven. Volgens blockchain analyse platform Dune Analytics zijn er maar liefst meer dan 1 miljoen nieuwe tokens in het leven geroepen sinds het begin van april.

Het is een gigantische hoeveelheid digitale munten en is maar liefst 2x zoveel dan het totaal aantal tokens dat tussen 2015 en 2023 op het Ethereum (ETH) netwerk werd gecreëerd.

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Solana ziet grootste toename in token creaties

Het overgrote deel aan nieuwe munten is te vinden op het Solana (SOL) netwerk. Volgens Dune Analytics werden hier in de afgelopen anderhalve maand meer dan 640.000 tokens gemaakt.  Het overgrote deel hiervan, zo’n 466.000 tokens, zijn memecoins.

Ook Ethereum zag een buitengewoon groot aantal aan token creaties, maar was dit wel lager dan concurrent Solana. Het platform van Vitalik Buterin zag in totaal zo’n 370.000 nieuwe tokens in dezelfde periode.

Wat verder opvalt is dat Ethereum de meeste nieuwe tokens (88%) gelanceerd zag worden op de Layer 2 (L2) van crypto exchange Coinbase, Base. Dit komt grotendeels door de lage kosten en het gemak om nieuwe memecoins te creëren.

Advertentie

Risico’s van investeren

Het investeren in de genoemde projecten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, aangezien de meerderheid van deze tokens uiteindelijk waardeloos zal blijken. Daarmee komt het investeren in deze projecten praktisch neer op een loterij.

Een treffend voorbeeld van hoe snel deze meme coins kunnen dalen, zagen we in maart. Toen verloren 12 memecoins op het Solana platform binnen een maand volledig hun waarde. Onder de projecten die crashten waren ‘I like this coin’ (LIKE) en MOONKE. Kort na hun introductie daalden ze respectievelijk met 90% en meer dan 99%.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie