Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2023 13:01

Meerderheid crypto investeerders doet niet of nauwelijks onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Meerderheid crypto investeerders doet niet of nauwelijks onderzoek

Foto: Ummi Hassian/Shutterstock

Het lijkt erop dat menig crypto belegger niet gecharmeerd is van onderzoek doen naar mogelijke investeringen. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat 15% van de Amerikaanse beleggers totaal geen onderzoek, ofwel due diligence (DD), doet voordat zij besluiten in een cryptocurrency te investeren.

Solana koers stijgt flink, analist verwacht explosief vervolg
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DD is voor veel crypto-investeerders overbodig

Het onderzoek werd uitgevoerd door crypto exchange ByBit en Toluna. Zij voelden meer dan 10.000 crypto beleggers aan de tand en de resultaten zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. 15% van alle ondervraagden gaf aan dus helemaal geen onderzoek te doen voor een investering, terwijl 64% naar eigen zeggen slechts minder dan twee uur besteedt aan vooronderzoek.

Ongeveer 50% van de ondervraagden stelde dat zij HODL’ers werden van een bepaalde crypto nadat zij minder dan een paar uur tijd informatie over een bepaald crypto project hadden gelezen zij volledig vertrouwen op berichten op social media of wederhoor van vrienden en familie. Daarnaast liet 15% weten dat zij volledig vertrouwen op berichten op social media of wederhoor van vrienden en familie.

Vooral de jongere generatie is niet zo van het grondig onderzoek doen. Zo besteedt slechts 33% van Gen X meerdere dagen aan onderzoek doen alvorens zij investeren, terwijl 47% van de Boomers dit doet.

De resultaten van het onderzoek laten duidelijk zien dat de gemiddelde crypto beleggers eigenlijk nauwelijks waarde hecht aan sterke fundamentals of een uitgebreide technische analyse. Een minderheid vertrouwt zelfs volledig op de aanbevelingen van anderen, al dan niet op sociale media.

Bitcoin regulatie is geen zorg

Het onderzoek ging ook in op het vooruitzicht van regulatie. Het blijkt dat veel crypto investeerders totaal niet wakker liggen van een uitgebreid regelgevend kader dat door overheden zou worden opgelegd aan bijvoorbeeld exchanges. De afgelopen paar jaar werden exchanges bijvoorbeeld opgedragen om strenge know your customer (KYC) regels door te voeren waardoor het niet langer mogelijk is om anoniem een exchange te gebruiken.

Zo’n 50% van de ondervraagden gaf aan dat het hen totaal niet uitmaakt of een exchange dergelijke regels hanteert of niet. Slechts 21% stelt dat zij liever een exchange kiezen waar KYC regels niet gelden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie